Tweede overwinning op rij voor Westland, Roomburg en Rijswijk delen punten

Westland ging op bezoek bij hekkensluiter Dopie en wilde daar graag drie punten meenemen. Rijswijk moest het op eigen veld opnemen tegen koploper Rijswijk en Forescate ging naar Berkel en Rodenrijs.

Berkel D1 – Forescate D1 4-3
(0-1 Braams, 1-1 Berkel, 2-1 Berkel, 3-1 Berkel, 4-1 Berkel, 4-2 Raap, 4-3 Raap)

Forescate startte goed in Berkel en Rodenrijs en dat leverde een doelpunt op. Lang kon Forescate niet genieten van die voorsprong want nog voor rust stond het alweer 3-1 voor de thuisploeg. In de openingsfase van de tweede helft is het woord wederom aan de thuisploeg en staat het al na twee minuten 4-1. Forescate probeerde zichzelf daarop terug te knokken en dat lukte. Topscorer Milou Raap vond tweemaal het net. Daarna kreeg Forescate nog een paar kansen op de 4-4, maar dat zat er niet meer in.

Dordrecht D1 – Groen-Geel D1 2-1
(1-0 Dordrecht, 1-1 Heemskerck, 2-1 Dordrecht)

Groen-Geel maakte het topploeg Dordrecht erg lastig op eigen veld. De Wassenaarse dames kwamen nog wel op een 1-0 achterstand, maar maakte dat na de rust goed. Vervolgens bleef het lang 1-1 en leek Groen-Geel voor een stuntje te zorgen. Totdat vijf minuten voor tijd Dordrecht toch langszij kwam. ,,Het was een leuke wedstrijd, waarin we zeker een punt hadden verdiend”, aldus Groen-Geel-aanvoerster Robyn Heitz.

Roomburg D1 – Rijswijk D1 0-0

,,Overall was het een terechte uitslag. Roomburg zocht op een goede manier de fysieke grens op en de arbitrage was uitzonderlijk. Dat leverde een harde, maar faire, pot op. Complimenten aan Roomburg daarvoor. Ons spel was niet best, maar ik heb genoeg aanknopingspunten gezien om volgende week de goede flow door te zetten.” Zo vatte Rijswijk-coach Willem Jan Oosterhof de wedstrijd samen.

Dopie D1 – Westland D1 1-2
(1-0 Dopie, 1-1 van der Pol, 1-2 van der Velden)

Westland kwam met de schrik vrij in Delft, want de thuisploeg kwam op een 1-0 voorsprong via een strafbal. Nog voor rust stelde Westland orde op zaken, eerst via een velddoelpunt van Charlotte van der Pol, daarna is het van der Velden de raak schiet uit de strafcorner (zie video). Na rust gebeurde er weinig, waardoor de ruststand ook de eindstand was.