Uitslagen en reacties op wedstrijden Eerste Klasse Dames zaal

De ploeg van Martijn Akkermans gaat aan kop in de Eerste Klasse Dames. Eerste achtervolger is de andere ploeg uit Delft. De derby van Leiden werd nipt gewonnen door LOHC. Verder wel een heel opvallend debuut bij Cartouche.

Ring Pass

Het maximale resultaat uit zes wedstrijden voor Ring Pass D1, toch is coach Martijn Akkermans nog niet geheel tevreden. ”Over het resultaat ben ik tevreden, maar over het spel nog niet. Ik denk dat mijn team nog veel beter kan dan ze op zaterdagavond hebben laten zien.”

In de wedstrijd tegen Schiedam scoorde Ring Pass deze fantastische goal.

Schiedam D1 – Ring Pass D1 1-3
Hudito D1 – Ring Pass D1 0-2

Cartouche

De eerste wedstrijd tussen Cartouche en LOHC was gelijkwaardig. Acht minuten voor tijd stond Cartouche wel voor door twee goals van Teddy Reddingius, toch wist LOHC terug te komen naar 2-1 en naar 2-2. Al was de 2-2 erg opmerkelijk, want die was op de paal, maar werd als goals goedgekeurd, aldus Maaike Koot. Diezelfde Koot over de wedstrijd tegen Alecto: ”We waren in die wedstrijd echt veel beter.”

Zeer opvallend was het debuut van Bietne Dungelmann in Cartouche D1. De speelster speelt namelijk normaal in MC1.

LOHC D1 – Cartouche D1 2-2
Cartouche D1 – Alecto D1 4-1

LOHC

LOHC D1 – Cartouche D1 2-2
LOHC D1 – Alecto D1 3-2

LOHC speelster van den Wall Bake: ”In de wedstrijd tegen Cartouche stonden we met 2-0 achter, maar wisten terug te komen tot 2-2. Dat voelt natuurlijk sowieso goed en was gezien ons spel ook zeker verdiend. De derby tegen Alecto was natuurlijk extra beladen. Vorige keer speelden we 3-3 dus we hadden wat goed te maken. We kwamen op 2-0 voorsprong maar wisten niet genoeg te killen tijdens de eerste helft. In de tweede helft maakte Alecto gelijk, toch wonnen we de wedstrijd en dit was in de laatste minuut door mooi corner van Liene Molendijk. Het voelde als een terechte overwinning. Onze insteek dit seizoen is om in de top 3 te eindigen. We hebben een team met een vaste basis, maar door co-schappen, stages, werk  en studieverplichtingen wisselt ons team steeds een beetje van samenstelling. Maar onder leiding van coach Onno Zweers zijn we trots op wat we presteren, we hebben afgelopen weekend goede zaken gedaan en we gaan er alles aan doen om dit door te zetten, deze plek te behouden en wie weet kunnen we dan nog wel een plekje opschuiven op de ranglijst.”

Alecto

Cartouche D1 – Alecto D1 4-1
LOHC D1 – Alecto D1 3-2

Hudito

”Een spannende wedstrijd voor Hudito tegen Ring Pass. Uiteindelijk gingen beide teams rusten met een 0-0 stand. Uiteindelijk was het Ring Pass dat uit twee strafcorners de wedstrijd wist te winnen met 0-2. Tegen Schiedam hebben we laten zien goed en effectief te kunnen zaalhockeyen. Wij waren tactisch en technisch beter dan Schiedam. Ondanks wat slordigheden in de afronding toch ruim gewonnen”, aldus coach Niels Lemmers van de Delftse formatie.

Hudito D1 – Ring Pass D1 0-2
Schiedam D1 – Hudito D1 0-6

Stand

EersteKlasse