Uitstekende eerste helft en topscorer Looijen bezorgen Ypenburg de overwinning

Een topduel op sportpart de Bras in Ypenburg. Koploper Noordwijk kwam op bezoek bij het uitstekend draaiende Ypenburg D1.

Eerste helft

Ypenburg vloog uit de startblokken en wist binnen vijf minuten twee keer te scoren. De doelpunten werden gemaakt door, hoe kan het ook anders, topscorer Looijen. Nog in de eerste helft complementeerde Looijen haar zuivere hattrick. Om het leed voor koploper Noordwijk nog groter te maken liep Ypenburg voor rust ook nog uit nar 4-0 door een doelpunt van Willems.

In de tweede helft herpakte Noordwijk zich en liet het zien waarom het de koploper was. Het kwam beter in de wedstrijd, maar dat was niet genoeg om de 4-0 achterstand om te buigen. Fabienne Zoutenbier scoorde nog wel een eretreffer, maar daar bleef het bij.

De nederlaag was de eerste dit seizoen voor Noordwijk.

Reacties

,,Het was een mooie en sportieve wedstrijd waarin wij geweldig uit de startblokken kwamen. We overrompelde Noordwijk waardoor het binnen 5 minuten al 2-0 stond. Nog voor rust konden wij dat verdubbelen naar 4-0, want zij zaten totaal niet in de wedstrijd. In de tweede helft kon je zien dat zij een goede ploeg hebben en niet voor niets bovenaan staan”, aldus Ypenburg-coach Marcel Jager.

Noordwijk-speelster Nadine Eggink gaf een zelfde lezing van de wedstrijd: ,,We hebben een slechte wedstrijd gespeeld en keihard op ons kop gekregen. Niemand zat gister in de wedstrijd, zulke dagen heb je helaas ook wel eens.”