Ups and downs in Voorschoten

MHC Forescate

Forescate H1 deed zichzelf te kort in de thuiswedstrijd tegen nummer 7 AMVJ en speelde gelijk. Een domper, maar na de wedstrijd bleken de gevolgen toch minder groot.

De thuisploeg ging goed van start en haalde een tweetal corners die niet werden gescoord. De eerste corners van de bezoekers werd gered door keeper Kevin Segeren die daarmee direct de counter inluidde. Yannick van der Haas was er als de kippen bij om de 1-0 te maken. Niet veel later scoorde Machiel van der Linde op weergaloze wijze de 2-0.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Forescate, maar via een getoucheerde sleeppush kwam AMVJ toch terug tot 2-1. In de tweede helft miste Forescate nog een aantal corners en dat bleek fataal. AMVJ kwam via een snel genomen vrije slag op 2-2 en dat werd ook de eindstand.

Duur puntverlies in Voorschoten, zo leek het in eerste instantie, maar na afloop bleek dat ook de concurrentie verloren had. Forescate pakte met dit matige gelijkspel de koppositie, al heeft achtervolger Overbos nog een wedstrijd te goed. Het is ongekend spannende in de top van poule A, want er staan vijf ploegen binnen twee punten.