Veel uitwedstrijden in Eerste Klasse Heren

Met nog twee wedstrijden voor de winterstop is een belangrijke periode aangebroken voor een aantal teams, waarin het aanhaken of afhaken is. Voor de streekderby reist u af naar Leiderdorp. 

Alecto H1Groen-Geel H1
Alecto verloor afgelopen zondag voor de eerste keer dit seizoen op bezoek bij de koploper, maar was in die wedstrijd absoluut niet minder dan Ring Pass. Groen-Geel won op eigen veld toch wel verrassend met maar liefst 5-1 van Zoetermeer. Zondag is de afslag om 14.45 uur op Sportpark de Bloemerd.

Ommoord H1 – Hudito H1
Laagvlieger Ommoord ontvangt Hudito dat 18 punten meer heeft op de ranglijst. De nummer 11 kreeg al 30 tegengoals en daar liggen dan ook de mogelijkheden voor het team van hoofdtrainer Eelko van Rhoon.

Pollux H1 – Roomburg H1
30 seconde voor tijd gaf Roomburg zondag een gelijkspel weg op eigen veld. De ploeg uit Leiden staat op een zevende plaats samen met Groen-Geel en Zoetermeer. Pollux staat laatste en verloor al negen keer. Roomburg H1 moet deze wedstrijd dan ook winnen en zegt dan waarschijnlijk de onderkant vaarwel.

Warande H1 – Ring Pass H1
Ook de tiende wedstrijd van het seizoen werd gewonnen door Ring Pass. Uitblinker in de wedstrijd tegen Alecto was keeper Pascal van Lingen met een aantal zeer belangrijke reddingen. Warande moet geen probleem zijn voor Ring Pass want deze ploeg staat op de tiende plaats. En wie kijkt naar de uitslagen van de koploper tegen de ”kleintjes” die ziet gemakkelijke overwinningen.

Zoetermeer H1 – Berkel H1
Zoetermeer speelt de laatste twee keer voor de winterstop thuis, eerst tegen Berkel en daarna tegen Alecto. En dat zullen hele lastige wedstrijden worden, want Berkel is de nummer drie en Alecto de nummer twee. Een hele lastige thuiswedstrijd tegen Berkel aankomende zondag, want die ploeg is goed in vorm uit vier wedstrijden werden namelijk 12 punten behaald.

Etten-Leur H1 – Rijswijk H1
Het blijft goed gaan bij Rijswijk, want ook afgelopen zondag werd er gewonnen. Etten-Leur staat één plaats en drie punten onder Rijswijk. Bij winst doet de ploeg zeer goede zaken en slaat het een gat met de nummers 6 tot en met 12.