Vierde klasse (H): Catwyck zet stijgende lijn in, veel goals bij duel Voorhout

Flink wat doelpunten aan Katwijkse zijde afgelopen zondag. Twee keer zoveel in het duel van Voorhout, alleen daar wist de tegenstander de helft erin te schieten. Lees alles over de zesde speelronde in de Vierde klasse.

Catwyck H1 – Wateringse Veld H1 4-0

Na de mooie en terechte overwinning op afgelopen vrijdag tegen HC Nieuwkoop, kwam Wateringse Veld bij ons op bezoek. Op dat moment stond Wateringse Veld nog vierde. Wij wilde de winning mood meenemen en overbrengen in deze wedstrijd! Gewoon weer spelen vanuit onze basis en zodoende de tegenstander ons spel opleggen.

Dat wilde we, maar in de 2e minuut van het 1e kwart sloeg een aanvaller van Wateringse Veld zijn bal vol op de lat, daarmee was de toon gezet. De aanvallers van Wateringse Veld stonden hoog en daardoor hadden wij daar in het begin veel moeite met ze. In het 1e kwart was Wateringse Veld de bovenliggende partij, alleen zette ze dat niet om in doelpunten.

In het 2e kwart kwamen steeds beter in ons spel, wat resulteerde in een velddoelpunt van Joep van Veen(1-0). Vlak na de 1-0 kreeg Wateringse Veld een uitgelezen kans om uit een strafbal gelijk te maken. De strafbal werd slap ingespeeld, waardoor de bal een makkelijke prooi werd voor keeper Jesse.Wietse Rooijers tekende in ditzelfde kwart via een velddoelpunt voor de 2-0, zo werden wij langzaam maar zeker de bovenliggende partij. Jesse Hagenaars scoorde 3-0 met mooie sleeppush uit een strafcorner. Ook in dit kwart kreeg Wateringse Veld de schaars opgelegde kansen er niet in.

Robert van Egmond tekende uit een velddoelpunt in het 3e kwart voor de 4-0. In diezelfde kwart kreeg Wateringse Veld weer een strafbal en werd naast gepusht. Het tekende de onmacht Wateringse Veld om opgelegde kansen te verzilveren. In het 4e kwart stond Catwijck meer tegen zichzelf te spelen, waardoor we veel kansen weggaven Wateringse Veld, maar de resulteerde gelukkig niet in tegendoelpunten.Van de trainer/coach van Wateringse Veld kregen we het compliment dat wij ze een lesje effectiviteit hadden geleerd.

Bleiswijk H1 – Voorhout H1 4-4

Een belangrijke uitwedstrijd voor Voorhout H1 tegen Bleiswijk H1 werd een waar doelpunten feest. Op een glad veld begon voorhout scherp tegen Bleiswijk, een team dat nog niet verloren heeft in de competitie. Snel kwam Voorhout op voorsprong door een doelpunt van Timo van Katwijk na een prachtige assist van Louis van Paridon. Snel daarna werd het 1-1 na een goede counter. Voor de rust kwam Voorhout nog op een 3-1 voorsprong! De 2-1 werd gescoord door Louis van Paridon uit een strafcorner en de 3-1 werd binnen gegleden door Jaap Dijkstra na een knappe assist van Timo die de aanval zelf had opgezet. Na de rust kwam Bleiswijk met wat geluk op 3-2, een tegenvaller wat de thuis-ploeg enorm hielp. Ook de 3-3 kwam in het derde kwart op het bord. Na een slag in de cirkel, werd de bal kunstig in getipt door Bleiswijk. Alle ingrediënten voor een spannende vierde kwart. Beide ploegen speelde met de intentie om te winnen. Bleiswijk scoorde na 5 minuten in de vierde kwart de 4-3. Identiek aan het derde doelpunt, een tip-in na een harde slag vanaf de kopcirkel. Vervolgens verhoogde Voorhout de druk, en werd het na veel, heel veel kansen beloond met de 4-4. Na een goede aanval en een goede steekpass van Timo, kwam Jesse Ruijter rechts de cirkel binnen en wist de doelman te verslaan. De laatste 5 minuten waren heel spannend. Voorhout nam het initiatief en kreeg wederom veel kansen. Via de helm, elleboog en wat nog meer, heeft de keeper Bleiswijk gered. Eindstand: 4-4.