Zes punten voor KZ in openingsweekend

Dit weekend begon de Topklasse aan de eerste zaalwedstrijden van de competitie. In het Topsportcentrum in Rotterdam stonden enkele mooie wedstrijden op het programma.

Klein Zwitserland

KZ speelde twee derby’s gisteren. Tegen Ring Pass won de ploeg van Don Tissen nipt met 2-1, tegen buurman HGC konden de Steenbokken flink uithalen en werd het 0-7.

,,We hebben prima gespeeld voor een eerste weekend, wat altijd een beetje onwennig is. Het was echt even zoeken naar elkaar en de juiste oplossingen. Het enige wat telde waren de punten dus wat dat betreft zijn we geslaagd, daarnaast werd het spel per helft beter dus ik ben voor nu best tevreden”, aldus de winnende trainer Don Tissen.

Ring Pass

Ring Pass, onder leiding van Mark van Lambaart verloor dus van KZ, maar stapte in de wedstrijd tegen Leonidas als winnaar van het veld.

Mark van Lambaart: ,,Ik ben redelijk tevreden. In beide wedstrijden heeft de bovenliggende partij gewonnen, maar in beide wedstrijden is te weinig gescoord als je kijkt naar het aantal kansen. Wij hadden het KZ in de eerste wedstrijd nog veel lastiger kunnen maken, dan hadden we misschien gewonnen. In de tweede wedstrijd hadden we het onszelf makkelijker kunnen maken door meer te scoren.”

HGC

De Gazellen kregen tweemaal flink klop in het openingsweekend. Tegen buurman KZ werd het, zoals eerder gezegd, al 0-7. In de eerste wedstrijd tegen Berkel en Rodenrijs werd het 8-0. Een slechte eerste speelronde dus voor de ploeg uit Wassenaar

Uitslagen 17/12

KZ H1 – Ring Pass H1 2-1
Berkel H1 – HGC H1 8-0
Leonidas H1 – Ring Pass H1 1-2
HGC H1 – KZ H1 0-7