Voorbeschouwing (H): Een druk weekend voor de Hoofdklasse en weinig streekderby’s

Een druk weekend voor de Heren uit de Hoofdklasse. Deze hebben gister een wedstrijd gespeeld en zullen zondag nog een wedstrijd spelen. Helaas is de wedstrijd tussen Roomburg en Zoetermeer gecanceld vanwege Coronagevallen aan de kant van Roomburg. 

Hoofdklasse

Bloemendaal H1 – HGC H1

HGC won afgelopen vrijdag met 0-1 van Hurley. Aanstaande zondag zullen zij weer voor de drie punten spelen en dan uit op Bloemendaal. Bloemendaal is een goede ploeg en staat bovenaan in de poule. Zij hebben op dit moment 12 punten uit 4 wedstrijden. Het zal een pittige maar mooie wedstrijd worden aankomende zondag.

Klein- Zwitserland H1 – Almere H1

Afgelopen vrijdag speelde Klein-Zwitserland gelijk tegen het sterke Rotterdam. Morgen zullen zij thuis spelen tegen Almere, wat een best stugge ploeg is. Deze ploeg heeft nog nul punten behaald en Klein-Zwitserland wil er voor zorgen dat zij aankomende zondag ook weer met 0 punten naar huis gaan.

Promotieklasse

Hdm H1 – SCHC H1

Hdm staat met 2 gespeelde wedstrijden al gedeelde eerste plek, waarbij de rest al 3 wedstrijden heeft gespeeld. Hdm is bezig met een goede start van het seizoen en zullen ook aankomende zondag scherp uit de startblokken schieten om de 3 punten in Den Haag te houden.

Overgangsklasse B

Ring Pass H1 – Huizen H1

Samen met de Reigers zijn beide teams koploper in de poule, zij hebben 9 punten uit drie wedstrijden. Dit zal dan ook een spannende wedstrijd worden wie uiteindelijk aan het langste eind trekt. Voor Ring-Pass is het een thuiswedstrijd, waar zij misschien het voordeel uit kunnen halen. Beide teams zullen sterk moeten beginnen om zeker te zijn van de drie punten.

Eerste klasse B

Rijswijk H1 – Forescate H1

Rijswijk staat tweede met 7 punten en Forescate gedeeld derde met 6 punten. Beide teams hebben vorige week nipt gewonnen. Dit zal een interessante wedstrijd worden, want de winnaar kan de koppositie overnemen van Roomburg.

Derde Klasse

Ypenburg H1 – Hoeksche Waard H1

Beide teams staan gedeelde derde met 6 punten uit drie wedstrijden. Deze teams zullen aankomende zondag zeker aan elkaar gewaagd zijn. De afslag zal om 14:45 plaatsvinden op het thuishonk van Ypenburg.