,,Het was aanhaken of afhaken, gelukkig zijn we aangehaakt”

Belangrijke competitiewedstrijden voor zowel HGC als hdm. HGC treft in een rechtstreekse duel Union en wil graag de eerste overwinning van het seizoen veilig stellen. Hdm treft koplopers Amsterdam en Laren en heeft zes punten nodig om aan te haken in de titelstrijd.

HGC

Een lastige wedstrijd voor HGC tegen Amsterdam, dat uiteindelijk met 2-7 wist te winnen van de Gazellen. In de kraker tegen Union trok HGC wel aan het langste eind en boekte HGC de eerste overwinning in de Hoofdklasse.

,,Amsterdam was gewoon beter en wij startten niet heel scherp. Maar door deĀ  3-1 overwinning op Union en de drie punten was de dag in principe geslaagd, aldus coach Robbert-Jan de Vos.”

hdm

Hdm boekte een cruciale dubbele overwinning dit weekend. De Haagse dames troffen koplopers Amsterdam (2-8 winst) en Laren (2-4 winst) en winnen was dus noodzakelijk in de titelstrijd.

hdm coach Ivar Knotschke: ,,Na een zwakke start tegen Laren ging de wedstrijd gelijk op en was het ook erg spannend. Laren heeft veel individuele kwaliteit, maar we hebben laten zien dat we hebben geleerd van de vorige ontmoeting. Dat zorgde voor vertrouwen in de tweede wedstrijd tegen Amsterdam. Wij hebben Amsterdam goed bekeken en een uitstekend volgens het plan gespeeld. Het was hard werken, want het was aanhaken of afhaken. Gelukkig zijn we nu aangehaakt, maar we hebben nog niks. Het is extreem spannend en we moeten volgende week weer net zo goed voor de dag komen. Voor nu ben ik blij met wat de dames hebben laten zien, dit zijn de dagen waarop je hoopt als coach.