,,We hebben drie helften goed gespeeld, maar geen punten gehaald”

Speelronde 4 in de Hoofdklasse stond zaterdag op het programma in poule A. Nummer vijf HGC trof twee teams uit de top-3, hdm speelde een belangrijk duel tegen Kampong. Hoe dat ging lees je hier.

hdm D1

hdm D1 – Union D1 5-1
Een eenvoudige overwinning voor de dames van hdm. Al in de eerste helft kwamen zij op een 4-0 voorsprong. Na rust scoorden beide elftallen nog eenmaal.

,,Ik ben trots op hoe de meiden vandaag hebben gespeeld”

Kampong D1 – hdm D1 3-2
Een pijnlijke nederlaag in het directe duel tussen Kampong en hdm. Hdm kwam tweemaal op achterstand, maar vocht zich tweemaal terug via doelpunten van Fay van der Elst en Julia Verschoot. In de laatste minuut ging het helaas voor de Haagse dames alsnog mis.

Ivar Knotschke (hdm): ,,20 seconden voor tijd waren wij nog bij hen in de cirkel, maar de laatste pass ging niet fout. Zij counterde snel en kregen een corner die zij ook scoorden. Kampong was vandaag heel effectief en complimenten voor hun keepster. Toch vond ik ons qua veldspel de bovenliggende partij en hebben 7 corners gemist. En ondanks dat er vandaag meer in had gezeten ben ik trots op hoe de meiden vandaag hebben gespeeld.

HGC D1

HGC D1 – Laren D1 2-5
HGC nam het zaterdag in de eerste wedstrijd op tegen koploper Laren. De Gazellen ging vlammend van start, want al in de derde minuut kreeg HGC een strafbal. Deze werd verzilverd door Bernice van Aken. Daarna stelde de koploper snel orde op zaken en liep in de eerste helft uit naar 1-5. In de tweede helft scoorde Emily Knoppers de tweede treffer voor HGC.

Kampong D1 – HGC D1 3-2
In de tweede wedstrijd tegen nummer drie Kampong was HGC dichtbij een mooi resultaat. De ploeg van Robbert-Jan de Vos stond na 4 minuten al op een 0-2 voorsprong en hield die voorsprong lang vast. Pas in de tweede helft deed Kampong wat terug. Toch leek HGC de overwinning binnen te kunnen slepen tot vijf minuten voor tijd. Kampong scoorde binnen twee minuten twee doelpunten en kwam zo op voorsprong

,,De eerste helft tegen Laren waren we gewoon niet goed genoeg. Daarna hebben we drie goede helften gespeeld, maar helaas geen punten gehaald. Toch zijn we blij met het vertoonde spel”, aldus coach Robbert-Jan de Vos.

Foto: Roel Ubels