Westland doet weer mee, Noordwijk geeft voorsprong uit handen

Er stonden twee topduels op het programma in de Derde Klasse. Westland moest winnen om zich terug te vechten in de top en deed dit bij de nummer twee. Noordwijk H1 geeft voorsprong uit handen, maar loopt wel uit. 

Souburgh H1 – Westland H1 3-5
Al snel in de wedstrijd kwamen de Westlanders door een sleep van Edgar van Rijswijk op voorsprong. Nog geen 120 seconde later was het Luuk Bleeker die met een mooie actie de score verdubbelde. Daarna was het Souburgh dat door slap verdedigingswerk de 1-2 maakte. Nog voor de thee, is het wederom Edgar van Rijswijk met een sleep die doel trof. Ook de thuisploeg maakte nog één goal zodat beide teams gingen rusten met een 2-3 stand. In de tweede helft is de thuisploeg vooral bezig met de scheidsrechters, waar Westland vooral bleef hockeyen. De bezoekers konden dan ook de 2-4 en de 2-5 maken, goals kwamen van Dekker en de tweede van de middag van Bleeker. Souburgh scoorde nog wel de 3-5 zeven minuten voor tijd en dat was tevens de eindstand.

Coach Harteveld: ”We hebben weer de aansluiting bij Souburgh en Noordwijk, het was en goede afsluiting van de eerste seizoenshelft.”

Waddinxveen H1 – Noordwijk H1 2-2
(0-1 van der Steen, 0-2 Uittenbogaard, 1-2 Waddinxveen, 2-2 Waddinxveen)
In de laatste wedstrijd voor de winterstop een punt tegen nummer vier Waddinxveen voor Noordwijk H1. De ploeg gaat met vijf punten voorsprong op de nummer twee de winterstop in. 

Hoofdcoach Jort Gaartman: ”We hadden vandaag moeten winnen. Een aantal spelers konden vandaag niet meedoen vanwege blessures en dat zag je terug in ons spel. We verliezen de wedstrijd niet, maar we zijn blij dat het nu winterstop is. Onze eerste seizoenshelft was goed en daarbij hebben we een uitwedstrijd gespeeld bij de hele top zes. Ons doel wordt constanter te gaan spelen, want dan win je zo’n wedstrijd als vandaag wel. Maar ik denk dat het een mooie tweede seizoenshelft gaat worden.”