Westland helpt Pijnacker aan koppositie

Groen-Geel, Noordwijk en HDS ging respectievelijk op bezoek bij Pelikaan, Abcoude en DES. Pijnacker speelde de kraker tegen Derby en Westland ontving Goirle.

Poule A

Abcoude H1 – Noordwijk H1 6-1
(1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 5-0, 6-0, 6-1 Bonsee)

Noordwijk-trainer Michiel Verhaag: ”De wedstrijd was voor ons eigenlijk al geslaagd toen we met 11 spelers aan de afslag wisten te verschijnen. Vanwege blessures, ziekte en vakantie wisten we op maandag al dat we geen team op de been konden krijgen, verzoek tot uitstel bij de bond kreeg echter geen gehoor. Zodoende gingen wij uiteindelijk met 7 H1 spelers richting Abcoude (waarvan 3 nog A-leeftijd hebben), aangevuld met een invaller uit JA1, een invaller uit Jong-Heren 1 en 6 (!!) invallers uit Veteranen A. En toch wisten we met dit samengestelde team (waarvan sommigen elkaar voor het eerst ontmoetten) nog aardig partij te bieden. Abcoude kwam na 10 minuten op 1-0 via een strafcorner, en maakt vijf minuten voor rust de 2-0. Ondanks een licht veldoverwicht van Abcoude kwamen wij in de eerste helft ook een aantal keer gevaarlijk door, een strafcorner vlak voor rust bracht ons zelfs nog bijna de 2-1. Uiteindelijk bleek in de tweede helft dat het best veel energie kostte om met een team te spelen dat niet op elkaar ingespeeld was, en waar tactisch uiteraard ook geen structuur in zat. Daarnaast hadden de 6 spelers uit Veteranen A ook al een wedstrijd in de benen. Zodoende liep Abcoude uiteindelijk uit tot 6-0. De laatste 10 minuten kwam er bij ons weer wat leven in, wat leidde tot een aantal kansen en corners. Uit 1 van die kansen weet Alexander Bonsee de 6-1 te maken. Het is uiteraard zonde dat we op deze manier gewoon een wedstrijd “weggeven”, al helemaal als je ziet hoe we die week ervoor met een nagenoeg compleet team Weesp versloegen. Maar toch hebben we er ook enorm veel plezier in gehad om met dit samengestelde team een potje te spelen. We zijn de gasten van Veteranen A, die na hun eigen wedstrijd nog naar Abcoude zijn gereden om ons op hun vrije zondagmiddag uit de brand te helpen, ook echt enorm dankbaar.”

Poule B

Pijnacker H1 – Derby H1 4-1
(0-1 Soeterbroek, 1-1, 1-2 Smit, 1-3 Lesschen, 1-4 van den Broek)

Een knappe overwinning van Pijnacker op Derby, waarmee de ploeg nu aan de leiding gaat in de Tweede klasse B. Pijnacker-trainer Bruno Sousa: ”We wisten voorafgaand aan het duel dat we met deze ‘generatie’ nog nooit van Derby hadden gewonnen. We moesten dus de hele wedstrijd scherp en gefocust zijn. De wedstrijd was erg spannend, helemaal toen wij met twee man minder kwamen te staan na twee groene kaarten. We wisten stand te houden en dat gaf ons het vertrouwen om de score uit te bouwen. Iedereen heeft met veel discipline gespeeld en dat zie je terug in de uitslag. Ik ben heel blij dat we drie punten aan dit duel hebben over gehouden.”

Westland H1 – Goirle H1 4-4

(0-1, 0-2, 1-2 van de Beek, 1-3, 2-3 van de Beek, 3-3 van de Beek, 3-4, 4-4 van de Beek)

Westland heeft buurman Pijnacker een handje geholpen in de strijd om de koppositie. Daar leek het in eerste instantie niet op, want Goirle stond al snel in het duel met 0-2 voor. Westland liet zich niet uit het veld slaan en weet uiteindelijk een gelijkspel uit het vuur te slepen door vier doelpunten van Auke van de Beek.

Westland-trainer Mathieu de Jong: ”Het was een pittige wedstrijd tegen de koploper van de competitie.
Na enkele minuten stonden de bezoekers al met 0-2 voor maar ik heb vandaag een Westland gezien wat door het vuur ging voor elkaar. Tot twee keer toe terug knokken van een achterstand en nog kansen hebben om de wedstrijd te winnen! Keurig resultaat en wij proberen op deze manier aansluiting te houden met de top.”

DES H1 – HDS H1 4-4

Pelikaan H1 – Groen-Geel H1 2-0