Wisselende resultaten Derde Klasse Dames

Goede resultaat voor de dames uit Lisse in uitwedstrijd. HDS trekt ondanks vermoeidheid overwinning over de streep. Noordwijk was de hele wedstrijd beter en beloonde zichzelf in de slotfase. 

Derde Klasse A

Maarssen D1 – Hisalis D1 1-4

Hisalis was te gast bij het eerste damesteam van Maarssen in koude en regenachtige omstandigheden. Bij winst zou Hisalis van plaats 8 naar plaats 5 kunnen stijgen. De ploeg uit de bollenstreek liet gelijk zien dat het wilde stijgen op ranglijst.

Zoë Duivenvoorden leek hierdoor geïnspireerd: na een mooie bal van Michelle Wijnhout uit de diepte sloeg zij in het begin van de wedstrijd vanuit een moeilijke positie de 0-1 op de plank.  Maar deze speelster wilde nog meer laten zien: nadat Tess van Bochove onderuit gehaald werd door de keeper en een strafbal mee kreeg, prikte Zoë de die bal hoog in het net: 0-2. Het was dus een succesvol eerste kwart voor Hisalis. Het tweede kwart verliep iets rustiger, met wel veel aanvalspogingen van Hisalis en heel veel scoops van Maarssen die echter op niets uitliepen.

Na de rust werd het even spannend want Maarssen wist na een goede scoop de 1-2 te maken. Benice Wielinga had kort daarna nog een verrassende push op het doel, maar de bal trof helaas voor Hisalis de paal. Dominique Hoogendoorn kon echter vanuit de draai wel het doel in pushen en zorgde daarmee voor een  1-3 voorsprong.

In het vierde kwart sloeg Tess van Bochove een strakke bal op Nerissa Heemskerk die daarmee met een half maantje de cirkel in kon lopen. Bijna vanaf de achterlijn gaf ze vallend nog een push richting het doel. Met een stuitertje kwam de bal vanuit deze kleine hoek toch nog op de plek waar hij hoorde en zorgde voor de eindstand van 1-4.

Spitsbergen D1 – Noordwijk D1 1-2 (1-0 Spitsbergen, 1-1 Falk, 1-2 Dik)

De wedstrijd begon open met veel ruimte op het middenveld. Na 10 minuten leken de bezoekers op voorsprong te komen door Uljee maar deze goal werd uiteindelijk afgekeurd. In de eerste helft een goed Noordwijk met veel balbezit in kansen. Toch was het de thuisploeg die op een 1-0 voorsprong kwam. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld met veel corners en kansen voor Noordwijk D1. Na de gelijkmaker ging Noordwijk op zoek naar de winst en die kwam er. Twee minuten voor tijd wist Tessa Dik te scoren en de drie verdiende punten gingen dan ook mee terug naar Noordwijk.

Derde Klasse B

Pijnacker D1 – Spijkenisse D1 1-3 (1-0 Hermans, 1-1 Spijkenisse, 1-2 Spijkenisse, 1-3 Spijkenisse)

”Na een bliksemstart waarin we snel de 1-0 maken krijgen we ook snel twee doelpunten tegen. Hier en daar wel wat kansen gecreëerd maar over de gehele breedte was het niet genoeg. Na het uitvallen van een van onze middenvelders kregen we het zwaar en konden we als team niet genoeg tegenstand bieden om weer terug in de wedstrijd te komen”, aldus coach Nusse.

HDS D1 – Hoeksche Waard D1 1-0 (Schoon)

Coach Akveld: ”De eerste twee kwarten waren voor Hoeksche Waard. Bij ons ontbrak de scherpte in de duels en lukte het ons niet om tot scoren te komen, ondanks diverse strafcorners. Aan de andere kant hadden we geluk dat de spitsen van Hoeksche Waard niet scherp voor ons goal waren. Daarnaast zag dat nog veel speelsters vermoeid waren na de Silver Cup van vrijdagavond. Het derde kwart was van twee kanten erg rommelig. Het vierde kwart was voor ons, we waren scherp en zette Hoeksche Waard continu onder druk. Dit resulteerde uiteindelijk in een terechte 1-0. Daarna nog een bal op de paal met nog een handvol andere kansen om de score uit te breiden. Het team maakt goede stappen, wordt fitter en groeit steeds meer naar het niveau wat we nastreven.”

Derby D1 – Catwyck D1 1-0

Coach Bosman van Catwyck: ”Een goede wedstrijd gespeeld waar een gelijkspel een terechte uitslag was geweest helaas zijn we nog niet instaat om dit soort wedstrijden dominanter te spelen en onszelf te belonen.”