Yara Casteleijn na 1 jaar alweer weg bij HGC D1

HGC

Aan het avontuur van Yara Casteleijn als hoofdcoach van HGC Dames 1 komt een einde. Na afloop van dit seizoen, mocht dat nog worden uitgespeeld, treedt ze terug als eindverantwoordelijke van het eerste vrouwenteam.

Via een online meeting lichtte Casteleijn vrijdagmiddag de spelersgroep in. Na lang wikken en wegen heeft ze besloten voor haar maatschappelijke carrière te kiezen en haar contract van twee seizoenen al na één jaar in te leveren, vertelt ze telefonisch. Casteleijn werkt fulltime bij Fanbased in Amsterdam, een organisatie die zich richt op het versnellen van groei bij individuen en teams.

‘Na alles op een rij te hebben gezet, ben ik tot de conclusie gekomen dat mijn baan bij HGC en mijn baan bij Fanbased niet met elkaar te combineren zijn. Coachen in de Hoofdklasse is een fulltimejob. Daarvan was ik van tevoren op de hoogte, ik wist dus waaraan ik begon, maar in de praktijk……

Lees verder op hockey.nl.