Ypenburg blijft het in spoor van koploper Noordwijk, hattrick voor Latumahina

Het programma in de Derde klasse C bestond uit vier derby’s deze week. Eerder won Kieviten al van HDS dit gebeurde er in de overige wedstrijden.

Uitslagen

Noordwijk D1 – Voorhout D1 7-0
(1-0 Zoutenbier, 2-0 Zoutenbier, 3-0 de Witt, 4-0 de Vreede, 5-0 van Leeuwen, 6-0 de Vreede, 7-0 de Witt)

,,Een terechte uitslag, want wij hebben als ploeg echt ondermaats gepresteerd”, aldus Voorhout-coach Remco Kassels. Een ruime overwinning dus voor koploper Noordwijk, dat nu met 25 punten aan kop gaat met 1 punt voorsprong op Ypenburg.

Ypenburg D1 – Catwyck D1 3-0
(1-0 Tigges, 2-0 Jager, 3-0 Jager)

Een op papier eenvoudige zege voor Ypenburg, maar daar was Ypenburg-trainer Marcel de Jager het niet mee eens. ,,Catwyck heeft het ons echt heel moeilijk gemaakt. Zij streden voor iedere meter en speelde echt heel gegroepeerd.”

Catwyck-coach Westerduin was na afloop vooral te spreken over A-junior Korndorffer: ,,Zij was absoluut de ‘Woman of the Match’ en had hun sterke nummer 10 (topscorer Esmée Looijen) in haar zak. Ook opbouwend was zij erg sterk.”

Pijnacker D1 – Hisalis D1 3-1

(1-0 Latumahina, 2-0 Latumahina, 3-0 Latumahina, 3-1 Wijnhout)

,,Het lek is echt boven. Iedereen haalde gister een hoog cijfer. Door het hoge niveau bouwden we elke keer op om doelpunten te maken en wisten we onszelf ook te belonen. We waren dominant en tactisch en technisch zeer sterk. Lauren Latumahina scoorde een hattrick, zij maakte twee doelpunten uit een strafbal. Net als een paar weken geleden kwam gister het echte niveau bovendrijven en viel alles goed”, zo reageerde de dolgelukkige Pijnacker-trainer na afloop.

,,We hadden een paar blessures en een aantal zieke deze week, maar we hebben alles gegeven. Helaas was het geen goede wedstrijd en liepen we tegen een flink aantal kaarten aan. Het lukte ons niet om ons eigen spel te spelen. Desondanks heb ik vertrouwen in de wedstrijden tegen HDS volgende week”, aldus verliezend coach Robert Noall.

Lees hier meer over hoe Kieviten in extremis won van HDS.