Ypenburg winterkampioen na verlies Noordwijk

Noordwijk ging onderuit in het laatste duel voor de winterstop, daarbij had coach Zoutenbier een duidelijke mening over één van de twee scheidsrechters. Ypenburg profiteerde optimaal en is winterkampioen in de Derde Klasse. 

Ommoord D1 – Noordwijk D1 3-2
In de eerste helft een 0-2 voorsprong voor Noordwijk na goals van Ashley Kouis en Maud Uljee. Coach Zoutenbier van Noordwijk: ” In de eerste helft waren wij de bovenliggende partij en er werd goed gefloten. Tweede helft was een wereld van verschil en heeft vooral de vrouwelijke scheidsrechter meegeholpen aan de overwinning van Ommoord. Ze heeft een speler van Noordwijk bij haar shirt gepakt, twee kaarten gegeven, alles in het voordeel van Ommoord gefloten en daarbij is ze ook nog eens de moeder van een van de spelers van Ommoord. Noordwijk heeft de wedstrijd niet verloren door de scheidsrechters, echter was de invloed van deze vrouwelijke scheidsrechter te groot waardoor ze de wedstrijd op een zeer negatieve manier heeft beïnvloed. Complimenten voor haar collega scheidsrechter. Die goed gefloten heeft en zich zichtbaar schaamde voor de arbitrale dwalingen van zijn collega. Wij moeten leren om met dit soort omstandigheden om te gaan en gelukkig is de winterstop lang genoeg om hieraan te werken”.

Voorhout D1Ypenburg D1 1-5
De wedstrijd in Voorhout begon vijftien minuten later, omdat er één scheidsrechter ontbrak. Toch geen gebrek aan concentratie bij Ypenburg, want na 1 minuut stond het al 0-1 door Looijen. Daarna maakte Jager de 0-2. Voor de rust een prachtige goal na een goede actie door de as, maakte Looijen haar tweede van de middag. In de tweede helft maakte de topscorer van de regio haar hattrick en zo stond het 0-4. Voorhout kon daarna de eretreffer maken door Bogert, het slotakkoord was voor van Noppen die uit een voorzet van Jager de 1-5 maakte. En door het verlies van Noordwijk is Ypenburg de winterkampioen.

Voorhout coach Kassels: ”Helaas begonnen we niet scherp genoeg waardoor we snel achter kwamen. Daarna speelden we wel goed, maar zij scoren erg makkelijk.”

Winnende coach de Jager: ”Super trost op de dames, een geweldige prestatie. We hoopte al dat Noordwijk punten zou laten liggen en dat is gebeurd.”