4 overwinningen in Derde en Vierde klasse

Derde klasse

Hisalis H1 – Nieuwkoop H1 6-1
(1-0 de Jong, 2-0 de Jong, 3-0 van Schieveen, 4-0 van Schieveen, 5-0 Kuiper, 6-0 de Bruin, 6-1)

Hisalis Heren 1 bindt Nieuwkoop aan de zegekar: 6-1 winst

Op een regenachtige zondagmiddag troffen de mannen van Hisalis het eerste herenteam van Nieuwkoop, dat dit seizoen naar de derde klasse gepromoveerd was. Wegens blessures van enkele spelers waren François Hof en Pepijn de Zwart van JA1 gevraagd om in te vallen.

Hisalis startte met overwicht in het spel, maar na een onverwachte snelle uitbraak van Nieuwkoop kwam de tegenstander met twee slagen de cirkel van Hisalis binnen en de spits vond het net: 0-1 na vijf minuten. Maar kort daarop stelde Hisalis orde op zaken, met een diagonale pass bereikte Boudewijn Thuis Bruno Juray in de 23 meter van Nieuwkoop. Na enkele acties kwam de bal bij Jochem van Schieveen die met een fraaie backhandslag de bal in de verre hoek legde voor de gelijkmaker. Vlak voor het einde van het eerste kwart sprintte Kane Zuiderduin vanaf de middellijn langs de rechterkant van het veld alle verdedigers voorbij. Bij de achterlijn aangekomen gaf hij een harde bal terug vlak langs het doel, waar spits Hidde Kuiper de bal behendig met een tip in in het doel speelde: 2-1

3 okt nieuwkoop aanval

Het tweede kwart liet Hisalis Nieuwkoop wat meer in het spel komen wat een aantrekkelijk schouwspel vormde voor de toeschouwers. Boudewijn Broersen kwam helemaal op tot de achterlijn van Nieuwkoop en speelde de bal af naar van Schieveen die op kop cirkel stond. Die tikte direct door naar Deniz de Jong die  met de backhand ook weer de lange hoek van het doel trof. Kort voor rust krijgt Nieuwkoop nog een strafcorner mee maar de 3-1 blijft staan.

Direct na de rust veroverde Juray de bal, hij  zag de Jong in kansrijke positie staan en speelde af. De spits stelde niet teleur en legde trefzeker de bal hoog in het net. De rest van het derde kwart ging het spel op het middenveld heen en weer waarbij Hisalis in controle bleef. Het laatste kwart werd het spel fysieker. Bij de eerste gevaarlijke aanval van Hisalis kwamen Deniz de Jong en Jochem van Schieveen voor de keeper van Nieuwkoop te staan maar beide aanvallen stuitten op zijn legguards. De lange corner die volgde werd met een backhandslag de cirkel in geslagen. Van Schieveen ving de bal op en met een acrobatische beweging  schoot hij de bal hoog in het net zodat het 5-1 werd.

In de slotfase zorgde Mats de Bruin met een wonderschoon doelpunt voor de eindstand van 6-1.

Feijenoord H1 – Ypenburg H1 2-3
(1-0, 1-1 van Tongeren, 2-1, 2-2 van ’t Hooft, 2-3 van de Velden)

We speelden op een regenachtige dag tegen Feyenoord. We begonnen goed alleen kwamen toch onverdiend vanuit een counter door een fout achterin op een 1-0 achterstand. We creeerden kansen en wisten deze niet om te zetten in doelpunten. Gelukkig kregen we vanuit een strafcorner de mogelijheid om de gelijkmaker te maken. 1-1. Toch kwam Feyenoord niet heel veel later op een 2-1 voorsprong. Wederom zorgde slap verdedigend werk voor problemen. Een strafcorner zorgde voor de voorsprong voor Feyenoord. Na de rust kwamen we beter uit de startblokken en scoorde wij redelijk snel de 2-2 door een strafcorner van Thimo van t hooft. Al waren we beter ontbrak de scherpte in de afronding. We hebben lang tegen een 2-2 aangekeken tot het verlossende doelpunt op naam van Bas van de Velden kwam te staan na een mooie tip in.

We moeten volwassener worden in ons spel en zuiniger omgaan met de kansen die we creeeren. Al is het spel nog zo goed we zijn soms te nonchalant. Dit heeft nu geen puntenverlies gekost. Maar het kon zomaar anders lopen.

Vierde klasse

Zandvoort H1 – Catwijck H1 0-6
(0-1 Feenstra, 0-2 Vooijs, 0-3 Rooijers, 0-4 Hoogendijk, 0-5 Feenstra, 0-6 Vooijs)

We hebben een prima pot gespeeld en niets weggegeven.
We kregen genoeg ruimte en kansen om de score uit te breiden.

IJburg H1 – Voorhout H1 1-3