Derde klasse (D): brilstand in streekderby

Weinig doelpunten in poule B, waar alleen Pijnacker tweemaal tot scoren kwam. In poule A ging Hisalis onderuit op eigen veld tegen Eemvallei.

Poule A

Hisalis D1 – Eemvallei D1 2-5

Poule B

Barendrecht D1 – Pijnacker D1 2-2
(0-1 Triep, 1-1 Bdrecht, 2-1 Bdrecht, 2-2 Triep)

Ondanks een sterke start van de thuisploeg waren het de bezoekers die vlak voor rust de score openden uit een counter. In de tweede helft had Pijnacker moeite met de spits van Barendrecht, die tweemaal tot scoren kwam. Vlak voor tijd rechtte Pijnacker de rug door de tweede treffer van Triep.

Trainer Simon Nusse: ,,Wij hadden moeite met de sterke start van Barendrecht, maar kregen in het tweede kwart meer ruimte om op te bouwen. Gelukkig wisten we de 2-2 te maken en de schade beperkt te houden.”

Catwijck D1 – Ommoord D1 0-1

Geen doelpunten voor Catwyck deze week in het duel tegen Ommoord. En daar baalde trainer Arno Bosman na afloop van: ”Het spel was een stuk beter dan vorige week, we komen langzaam weer in ons ritme. We hadden zondag veel balbezit en ook de kansen waren er, maar het geluk was niet aan onze kant. Daardoor voelt het als een zure nederlaag.”

HDS D1 – Noordwijk D1 0-0 

De beginstand bij HDS tegen Noordwijk was ook de eindstand. Toch was het van de eerste tot de laatste minuut spannend.

Noordwijk-trainer Eric Kruis: ”Het was een nerveuze wedstrijd van beide kanten, waarin geen echte uitgespeelde kansen waren. Onze keeper, Maud van Dulken, heeft een prima wedstrijd gespeeld. Mede dankzij een paa prachtige reddingen hebben we de nul weten te houden achterin.”’