Derde klasse (D): Noordwijk profiteert dankzij knappe zege van HDS

Drie ploegen mochten afgelopen zondag op eigen veld aantreden voor het laatste duel voor de winter, Hisalis in poule A en Catwyck en HDS in poule B. Noordwijk en Pijnacker ging op pad.

Poule A

Hisalis D1 – Uitgeest D1 1-0
(1-0 Dijkstra)

Deze zondag stond hekkensluiter Uitgeest op het programma, de laatste wedstrijd voor de winterstop. Gebrand om drie punten te pakken stapte Dames 1 het veld op. In het eerste kwart kwam de thuisploeg niet in het spel, er werd veel balverlies geleden en de passes waren veel te moeilijk. Vanaf het tweede kwart ging het een stuk beter en kwam Hisalis meer in het eigen spel.

D1 uitgst 28 nov 21

De hele wedstrijd speelde Hisalis voornamelijk op de helft van Uitgeest, maar echt grote kansen kwamen er niet. Met nog 7 minuten op de klok in het laatste kwart liep Meisjes A1- invaller Francesca Eekhout met een mooie actie over links naar voren en wist de bal knap voor de goal te krijgen, waarna Sanne Dijkstra met een harde bal het eerste doelpunt wist te scoren.

In de laatste minuten werd er volle druk gelopen om nog een tweede goal te forceren. Met een prachtige counter kwam Gemma Wijling  1 op 1 met de keeper van Uitgeest, maar helaas ging de uitkomst van deze actie net naast. De wedstrijd eindigde daarom slechts in  1-0 winst voor Hisalis, maar dit zijn wel drie belangrijke punten. De veldwedstrijden worden hervat in maart 2022 en Dames 1 gaat tot dan verder voor de punten in de zaalcompetitie.

Wedstrijdverslag: Laura Vos

Foto’s: Auke Hoekstra

Poule B

Catwijck D1 – Tempo ’34 D1 5-0
(1-0 Ouwehand, 2-0 Ouwehand, 3-0 Zwanenburg, 4-0 den Os, 5-0 Ouwehand)

Een flinke zege voor de dames van Catwyck waardoor zij als nummer 8 de winterstop in gaan. Catwyck-trainer Arno Bosman: Het was een goede wedstrijd van onze kant, waarin we vanaf de eerste minuut de controle hadden. Ondanks die controle wisten we pas in het de tweede helft afstand te nemen. De ploeg heeft laten zien wat ze collectief kunnen en in zich hebben. Nu lekker rust en opladen voor de tweede seizoenshelft.”

HDS D1 – Derby D1 1-0
(1-0 Metman)

Met een minimale zege tegen koploper Derby gaat HDS als zevende de winterstop in. HDS-trainer David Akveld: Na een matige eerste kwart, waar we wel veel kracht en energie in staken maar niet op een effectieve manier, hebben we het vanaf het tweede kwart goed opgepakt. Het werd een spannende wedstrijd tegen de koploper, die op en neer golfde. Een minuut of acht voor het einde van de wedstrijd scoorden we, na een mooi aanval, de 1-0 en dit hebben we niet meer weggegeven. Zo hebben we na een aantal zwakke wedstrijden met slecht resultaat weer laten zien dat we een goede ploeg kunnen zijn die ook van iedereen kan winnen.”

Ommoord D1 – Noordwijk D1 0-1

Noordwijk heeft geprofiteerd van de overwinning van HDS. De ploeg boekte zelf een nipte zege op nummer 11 Ommoord en gaat daardoor als koploper de winterstop in.

Voorne D1 – Pijnacker D1 2-1
(0-1 Hermans, 1-1, 2-1)

Pijnacker ging in het laatste duel voor de winterstop verrassend onderuit tegen Voorne, daarmee is het gat met koploper Noordwijk gegroeid tot vier punten. Pijnacker-trainer Simon Nusse: ”Voorne was super gretig en heeft keihard geknokt voor de overwinning. In het derde kwart maakten we de 0-1 uit de strafcorner, maar stonden we de volgende 5 minuten te slapen en moesten we er twee incasseren. Het veldspel was wel verzorgd van onze kant, maar het was niet genoeg voor de begeerde punten.”