Derde+Vierde klasse (H): 3 van de 4 ploegen aan kop

 In de Derde klasse B nam het ongeslagen Hisalis het op tegen Kraaien en in poule D ging Ypenburg op bezoek bij Kraaien. In de Vierde klasse B speelde Catwyck een kraker tegen Saxenburg. Voorhout kon daar wel eens de lachende derde worden, wanneer zij de uitwedstrijd tegen Heerhugowaard wisten te winnen.

Derde klasse B

Hisalis H1 – Kraaien H1 5-0

(1-0 de Jong, 2-0 de Jong, 3-0 de Jong, 4-0 White, 5-0 Kuiper)

Op een frisse maar uiteindelijk droge zondagmiddag trad Heren 1 aan tegen Kraaien uit Wijdewormer. Deniz de Jong opende de score met een handig schot op doel dat de keeper van Kraaien verraste. In het tweede kwart zorgde Maarten de Wit voor de 2-0 hetgeen wat rust bracht in zijn ploeg. Het derde kwart liet Hisalis de tegenstander echter steeds vaker op haar eigen helft spelen, en het gevaar leek reëel dat Kraaien een aansluitend doelpunt zou kunnen gaan scoren, in dit wel vaker zwakkere kwart van de Hisalisploeg.

H1 Kraaien Deniz

Trainer/coach Tabe Roggeveen bracht echter in de twee minuten rust het vuur terug in het team, want in het vierde kwart kreeg Hisalis weer de gebruikelijke vleugels. Deniz de Jong scoorde binnen de kortste tijd twee keer en voltooide zijn hattrick. En in de slotfase tikte Hidde Kuiper met zijn ogenschijnlijk nonchalante speelwijze de 5-0 binnen op aangeven van Maarten de Wit.

H1 Kraaien slot

Met deze ruime overwinning mag Hisalis zich met trots winterkampioen noemen; het team staat nu 7 punten los van nummer twee Rijnvliet. Na de zaalhockeycompetitie zal Hisalis eind maart deze koppositie gaan verdedigen om de sprong te gaan maken naar de tweede klasse.

Foto’s: Constant Vink

 

Derde Klasse D

Prinsenbeek H1 – Ypenburg H1 4-2

Ypenburg sluit de eerste seizoenshelft af als nummer vijf van de Derde klasse D. Met 20 punten uit elf wedstrijden bedraagt de achterstand op koploper Hoeksche Waard negen punten. Nummers twee en drie, Dopie en Prinsenbeek, hebben een voorsprong van vier punten.

Vierde klasse B

Catwyck H1 – Saxenburg H1 5-2

Catwyck gaat als koploper de winterstop in en doet dat zonder een wedstrijd te verliezen. In een rechtstreeks duel met nummer drie Saxenburg bleken de Katwijkers op eigen veld veel te sterk.

Heerhugowaard H1 – Voorhout H1 1-3

https://www.instagram.com/p/CW3NJunsFLU/