Doelpuntrijke derby in Delft, Ruime zege in Den Haag

Er vielen maar liefst 24 doelpunten in 4 wedstrijden en dus was er genoeg te beleven deze speelronde. Met daarin twee derby’s, Craeyenhout tegen Westland en de derby in Delft tussen Hudito en DSHC.

Alphen D1 – Rijswijk D1 2-1
(0-1 van der Weegen, 1-1, 2-1)

Een goed begin met een treffer tot gevolg van Rijswijk. Kim van der Weegen scoorde uit de strafcorner. Alphen kreeg wel een aantal corners, maar was uit open spel niet gevaarlijk. Twee van de strafcorners werden Rijswijk uiteindelijk toch te veel, waardoor de thuisploeg op voorsprong kwam. In de slotfase was er nog een hele grote kans voor bezoekers om een puntje uit het vuur te slepen. De bal werd echter van de doellijn gehaald door de Alphense defensie.

Rijswijk-trainer Willem Oosterhof: ”Het was een enerverende wedstrijd met twee goed hockeyende ploegen met Alphen als verdiende winnaar.”

Craeyenhout D1 – Westland D1 5-0
(1-0 de Mooij, 2-0 Annokkee, 3-0 Veerman, 4-0 Pieters, 5-0 Veerman)

Een ruime overwinning van Craeyenhout dat weer in rustiger vaarwater terecht is gekomen, sinds de vaste aanstelling van nieuwe trainer Maarten Kramer. Toch hebben de dames van Craeyenhout weinig hinder ondervonden tijdens de rommelige fase na het vertrek van trainer Maurits Fresen. Westland kon geen vuist maken en ging uiteindelijk met 5-0 ten onder.

Craeyenhout-trainer Maarten Kramer: ”Vandaag was het een beetje de boot op of de boot in. Echt zo’n wedstrijd waarbij je scherp moet blijven want anders ga je nat. Het strijdplan was redelijk recht door zee: vroeg een goal maken en dan rustig uitbouwen. En dat heeft het team uitstekend gedaan.”

Etten-Leur D1 – Zoetermeer D1 3-3
(1-0, 1-1 Muntendam, 2-1, 3-1, 3-2 Latumahina, 3-3 Latumahina)

Zoetermeer draait nog niet op volle toeren, maar wist zondag wel een punt uit het vuur te slepen bij Etten-Leur. In Brabant was de ploeg tegen een 3-1 achterstand aangelopen, maar door twee treffers van Latumahina kon Zoetermeer huiswaarts met een punt.

Zoetermeer-trainer Mark Langemeijer: ”Ik ben erg blij met het punt dat we hebben behaald. Volgende week zijn er weer nieuwe kansen.”

HUDITO D1 – DSHC D1 7-3
(0-1, 1-1 Lucas, 1-2, 2-2 Hack, 3-2 Veeger, 4-2 Hack, 5-2 Lucas, 6-2 Kater, 7-2 Lucas, 7-3)

Er staat geen maat op de dames van Hudito die wederom met ruime cijfers wisten te winnen. Ditmaal was stadgenoot DSHC het slachtoffer van de scoringsdrang van Hudito al kwam de thuisploeg wel tweemaal op achterstand. Na wat tactische omzetting lukte het Hudito wel om op voorsprong te komen en die voorsprong uit te bouwen. Het was wel de wedstrijd van de corners. Zeven van de tien goals die zondag vielen kwamen uit corners.

Hudito-coach Niels Lemmers: “Voor het eerst in de competitie kwamen we tweemaal op achterstand. Het team moest zich daarop aanpassen en dat hebben ze goed gedaan. We maken duidelijk stappen in het zelf nemen van beslissingen en elkaar beter laten hockeyen in de structuur die we trainen. Dat is fijn om vast te stellen. Na vijf wedstrijden nog steeds de maximale score voor Hudito D1, al ging het vandaag niet heel soepel. DSHC is beter dan hun plek op de ranglijst doet vermoeden. En een derby kent eigen karakteristieken wat altijd voor hectiek zorgt.”