Eerste klasse (D): ‘in 25 jaar nog nooit meegemaakt’

Hudito heeft een bijzondere prestatie neergezet in het uitduel tegen Alphen, alle overige teams speelden thuis. Er stond één derby op het programma: Zoetermeer tegen DSHC.

Alphen D1 – HUDITO D1 0-1
(0-1 Kater)

Trainer Niels Lemmers was even sprakeloos na afloop van het duel. Zijn ploeg heeft namelijk alle competitieduels gewonnen in de eerste seizoenshelft. Het gat met de nummer twee bedraagt na 11 wedstrijden 9 punten. Na een tijdje vond Lemmers toch wat om te zeggen: ”Ik ben ondertussen al meer dan 25 jaar trainer/coach en ik heb nog nooit alle wedstrijden in een helft van het seizoen gewonnen. Ook niet als assistent bij Den Bosch en Rotterdam.”

Rijswijk D1 – DES D1 0-1

Ongeloof na de laatste wedstrijd voor de winterstop bij trainer Willem Oosterhof: ”Wij zijn de hele wedstrijd dominant geweest. We creëerden voor ons doen veel doelkansen en kregen een stuk of 8 strafcorners zonder zelf te scoren. DES was daarentegen heel effectief en bewees dat je geen kansen nodig hebt om te scoren.”

Het team uit Kaatsheuvel scoorde vanuit de hun tweede strafcorner uit een scrimmage in het tweede kwart. In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde en hield de keeper van DES op knappe wijze haar doel schoon.

”Het is een harde les voor ons team waarbij het de kunst is in de spiegel te kijken en te koesteren wat we goed hebben opgepakt de eerste seizoenshelft. De komende maanden hebben we de tijd om het laatste puzzelstukje te leggen. Efficiëntie in de aanvallende cirkel en daarbij mentaal & fysiek sterker uit de winterstop te komen.”

Westland D1 – Zwart-Wit D1 0-5

Zoetermeer D1 – DSHC D1 3-3
(0-1, 1-1 Boeijen, 1-2 van der Kroft, 2-2, 2-3, 3-3 de Kooter)

Een doelpuntrijke streekderby onderin de Eerste klasse B. 3-3 werd het uiteindelijk in Zoetermeer. Beide coaches keken na de wedstrijd vooral vooruit. Mark Langemeijer: ”In onze laatste wedstrijd hebben we er een gelijkspel uit weten te persen. Nu even rust en opladen voor de tweede seizoenshelft. Voor nu lekker de zaal in!”

DSHC-trainer Staf Bauer: ”Wij kwamen door een snelle goal op een 0-1 voorsprong. In het tweede kwart kreeg Zoetermeer de overhand en kwam het op een 2-1 voorsprong. In het vierde kwart hebben wij hard gevochten en kwamen wij op 2-3. Dat konden wij helaas niet volhouden, want Zoetermeer kreeg in een gekke situatie een strafbal. Daarna hebben we nog gevochten voor de winst, die dichtbij was met een bal op de bal. Al met al hebben de meiden erg goed gespeeld en veerkracht getoond. Op naar een betere tweede seizoenshelft.”

Craeyenhout D1 – Warande D1 3-2
(1-0 Barkey, 2-0 Veerman, 2-1, 2-2, 3-2 Veerman)

De dames van Craeyenhout gaan met een mooie derde plaats de winterstop in. Maarten Kramer: ”Een goede wedstrijd met veel controle. Helaas hadden wij weer een korte periode waarin we die controle verliezen en een Warande dat dit heel knap en scherp afstrafte. Gelukkig hebben we de kwaliteit getoond om de regie weer in handen te nemen en het verschil te maken.”

Craeyenhout 22 november

Bovenstaande foto: Jan van Tilburg