Eerste klasse (D): Veel doelpunten in speelronde 6

De dames van DSHC ontvingen IJsseloever. In Rijswijk stond de derby tegen Hudito op het programma. Zoetermeer en Westland speelden een thuiswedstrijd en Craeyenhout ging op bezoek bij DES.

DSHC D1 – IJsseloever D1 4-5
(0-1, 0-2, 1-2 Michielsen, 1-3, 1-4, 2-4 Andela, 3-4 Andela, 4-4 Donders, 4-5)

Een slecht begin voor DSHC, dat in het eerste kwart twee tegendoelpunten moest incasseren. De Delftse ploeg kwam terug via Famke Michielsen. In het tweede kwart waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en werd er niet gescoord. Na rust hetzelfde beeld als in het eerste kwart, want IJsseloever scoorde weer twee keer. DSHC kon via Marije Andela weer wat terugdoen. In het laatste kwart begon DSHC aan een succesvolle inhaalslag. Andela scoorde haar tweede en Nora Donders maakte de gelijkmaker. Toch was het slotakkoord voor de bezoekers.

DSHC-trainer Staf Bauer: ”Zonde dat we weer met 1 doelpunt verschil verliezen. Er vielen deze wedstrijd veel kaarten, 3 gele en een aantal groene, dat was voor mij niet nodig en deed het spel ook niet ten goede.”

Rijswijk D1 – HUDITO D1 0-2
(0-1 Rietema, 0-2 Hack)

“Het was een degelijk overwinning tegen een goed hockeyend Rijswijk”, aldus coach Niels Lemmers. De herfst was echt begonnen in Rijswijk waar de bladeren door de lucht vlogen en de dekens in de dugout nodig waren om de speelsters op temperatuur te houden. “Omgaan met omstandigheden die net even anders zijn is ook een kunst. Zo blijven we ons ontwikkelen. Soms krijg je maar een paar kansen in een wedstrijd en dan is het zaak effectief te zijn. Dat hebben we vandaag gedaan.”

Middenveldster Marijn Bijl viel helaas uit en moest naar het ziekenhuis voor controle. Lemmers: ”Gelukkig bleek het niet gebroken maar heeft ze een zwaar gekneusde hand over gehouden aan het duel; voorlopig even geen stick in de handen voor haar. Lente van de Wall Bake was afwezig nadat ze bij haar andere passie – bordsurfen – een blessure had opgelopen. Voor haar speelde Fien Ellenbroek mee. Gelukkig hebben we een brede selectie zodat we tegenvallers goed kunnen opvangen en er altijd een goed ingespeeld team op het veld staat.”

Rijswijk-trainer Willem Oosterhof: ”We spelen opnieuw een goede wedstrijd waarbij we onszelf niet belonen door te scoren. Hudito had de organisatie prima voor elkaar en wint uiteindelijk verdient.”

Zoetermeer D1 – Alphen D1 6-1
(0-1, 1-1 Luiten, 2-1 Verhaar, 3-1 Verhaar, 4-1 Boeijen, 5-1 van Trigt, 6-1 de Kooter)

Een ruime zege voor de dames van Zoetermeer, tot tevredenheid van trainer Mark Langemeijer: ”Trots op het team, dat ze geduldig zijn geweest de afgelopen weken. Vandaag kregen we eindelijk waar we recht op hadden. Goed spel en veel goals. Het was genieten! Nu is het wel zaak om dit door te zetten naar de komende weken!”

Westland D1 – Etten-Leur D1 1-3

In het thuisduel met Etten-Leur ging Westland met 1-3 onderuit. De ploeg van Willem Kauffmann blijft daardoor steken op drie punten uit zes duels en staat op de elfde plaats.

DES D1 – Craeyenhout D1 4-5
(1-0 , 2-0 , 2-1 Harthoorn, 2-2 Klink, 2-3 Annokkee, 3-3, 4-3, 4-4 Veerman, 4-5 Barkey)

Craeyenhout wist een dubbele achterstand goed te maken en er uiteindelijk met de winst vandoor te gaan tegen DES. Trainer Maarten Kramer was trots na afloop: ”Het was een spannende pot die op en neer golfde. Boven alles ben ik ongelofelijk trots en onder de indruk dat we twee keer de achterstand hebben omgebogen. We hebben erg veel karakter getoond, met weer een paar heerlijke goals.”