Eerste klasse (D): Rijswijk op dreef

Geen enkele derby in speelronde 10. Westland, Rijswijk, Zoetermeer en Craeyenhout gingen op pad terwijl DSHC en Hudito op eigen veld speelden.

DES D1 – Westland D1 4-0

Westland heeft ook het eerste duel na het vertrek van trainer Willem Kaufmann verloren. De club lichtte de keuze van Kauffmann via de clubwebsite toe: “Willem is dit seizoen bij HV Westland Dames 1 gestart met een jonge, talentvolle groep. Een van de doelstellingen is behoud in de Eerste klasse. Willem gaf zondag bij ons aan dat hij op dit moment niet de juiste trainer/coach is om die klus te klaren. Dat de groep met een ander type trainer meer kans op succes heeft. Een teleurstelling voor hem, maar ook voor het team en de vereniging. Op zijn verzoek om het contract te ontbinden, hebben we ingestemd”, aldus voorzitter Maarten van der Starre. “We bedanken Willem voor zijn inzet en wensen hem alle succes voor de toekomst.”

DSHC D1 – Alphen D1 1-2
(1-0 Donders, 1-1, 1-2)

Een nipte nederlaag voor de dames van DSHC. Trainer Staf Bauer zag zijn ploeg de kansen niet verzilveren: ”Onze eerste aanval werd direct een corner waar we uit wisten te scoren en zo kwamen we snel 1-0 voor via Nora Donders. Daarna hebben we nog een strafbal gehad, maar deze helaas niet verzilverd. Alphen wist vervolgens wel te scoren en zo gingen we de rust in met 1-1. In de tweede helft was Alphen de bovenliggende partij maar duurde het lang voordat ze wisten te scoren. Zelf hadden we 2 grote kansen gemist. Uiteindelijk wist Alphen nog een goal te maken en hebben we 2-1 gespeeld.”

HUDITO D1 – Etten-Leur D1 3-1
(0-1, 1-1 Lucas, 2-1 Veeger, 3-1 Veth)

Hudito’s tiende overwinning kwam tot stand in het derde kwart. Pas voor de tweede keer dit seizoen kwamen de dames uit Delft in de eerste helft op achterstand. Het was een mooie goal van Etten-Leur, de nummer 2 van de competitie. Kort daarop maakte Emma Lucas de gelijkmaker uit een strafbal. Een mooie aanval in het derde kwart leidde tot een backhand goal van Mies Veeger. Enkele minuten later was Sterre Veth het eindstation van een aanval over meerdere schijven. Haar tip-in was haar eerste goal in dames 1, altijd een memorabel moment. Coach Niels Lemmers; “Etten-Leur was een lastigste tegenstander. Ze spelen met veel passie en druk naar voren. Wij bleven rustig in de organisatie hockeyen en wisten in het derde kwart het verschil te maken. De meiden hebben het weer fantastisch gedaan.”

Warande D1 – Rijswijk D1 1-2
(1-0, 1-1 Lieuw, 1-2 Lankhorst)

Rijswijk is op dreef en boekte alweer de derde zege op rij, ditmaal was Warande het slachtoffer. Trainer Willem Oosterhof: ”Het eerste kwart tegen Warande hadden we moeite om de juiste druk op de bal te krijgen en kwamen we terecht op 1-0 achter. Kort na de hervatting van het tweede kwart maakten we met een mooi opgezette aanval gelijk. Op slag van rust viel de 1-2 uit de strafcorner. De tweede helft stonden we positioneel veel beter en speelden we de wedstrijd op karakter uit.”

Zwart-Wit D1 – Zoetermeer D1 3-1
(0-1 Zuliani, 1-1, 2-1, 3-1)

Zoetermeer kwam knap op voorsprong tegen nummer twee Zwart-Wit, maar trainer Mark Langemeijer zag dat zijn ploeg deze niet kon vasthouden: ”Over de hele wedstrijd speelden we een constante wedstrijd, maar onze eigen fouten werden ons helaas fataal vandaag.”

IJsseloever D1 – Craeyenhout D1 3-2
(0-1 van den Berg, 1-1, 2-1, 3-1, 3-2 Veerman)

Craeyenhout had afgelopen zondag een gat kunnen slaan met de tegenstander maar slaagde daar niet in. Trainer Maarten Schoemaker: ”Het was een gelijk opgaande pot wat betreft de score en de fases in het spelbeeld. Over het algemeen viel ons drie kwarten niet zoveel te verwijten en waren wij sterker. Helaas raakten wij in het derde kwart de controle kwijt en dat heeft IJsseloever knap afgestraft. Het bleek uiteindelijk een wedstrijd van details, waarbij wij de belangrijkste niet in ons voordeel konden beslissen.”

WhatsApp Image 2021-11-16 at 10.37.18 AM

Foto: Jan van Tilburg