Eerste klasse (H): Drie ploegen aan kop

Een aantal spannende duels voor de ploegen in het linkerrijtje, met twee derby’s: Rijswijk tegen Forescate en Zoetermeer tegen Hudito.

IJssel H1 – DSHC H1 3-8
(0-1 Smit, 0-2 Verhaar, 0-3 Smit, 1-3, 1-4 Middeldorp, 1-5 Verhaar, 2-5, 2-6 Smit, 3-6, 3-7 Weitjens, 3-8 van Brekel)

Een flinke zege van het DSHC van Menno Lievers: ”Over de wedstrijd zeg ik maar niets. “Siege, aber triumphiere nicht.” De uitslag is duidelijk genoeg. Ik ben heel erg blij dat we met zo’n overwinning de winterstop ingaan.”

Rijswijk H1 – Forescate H1 0-0

Rijswijk verzuimde zondag om solo aan kop te gaan na een doelpuntloos gelijkspel. Forescate-trainer Robbert Paul Aalbrecht was na afloop tevreden: ”Wij hebben goed georganiseerd gespeeld en zijn onze afspraken nagekomen. Een knap resultaat tegen de nummer twee.”

Rijswijk-trainer Joost van Nes: ”Helaas wisten wij deze wedstrijd niet te winnen. Forescate speelde een goede wedstrijd, zowel tactisch als qua inzet. Ook wij leverden weer goede energie ondanks dat alles aan de bal net niet helemaal ging zoals wij wilden. Hierdoor konden we net geen doelpunt forceren. We hadden wel een aantal grote kansen en strafcorners maar daarbij ontbrak de finesse.”

Van Nes vervolgt: ”Desondanks kijk ik tevreden terug op de eerste seizoenshelft met een gedeelde eerste plek. En weten we tegelijk dat er nog werk aan de winkel is. Na de winter keren er een tweetal spelers terug van blessures. Daar kijken we naar uit, want wij staan liever met z’n allen op het veld zodat iedereen kan doen wat die het leukste vind.”

Roomburg H1 – Schiedam H1 2-1
(1-0 Micha, 1-1, 2-1 Visser)

Roomburg wist de topper tegen Schiedam winnend af te sluiten. Daardoor gaat de ploeg met 1 punt achterstand op de drie koplopers de winterstop in.

Roomburg-aanvoerder Pepijn Mattie: In de eerste helft hadden wij het betere van het spel maar maakten de kansen niet af. In de tweede helft ging het meer op en neer, maar al met al denk ik  dat wij verdiend hebben gewonnen. Het was aanhaken of afhaken.”

Zoetermeer H1 – HUDITO H1 4-2
(1-0 Bosman, 2-0 Bosman, 2-1 Versteeg, 2-2 Meester, 3-2 van der Vis, 4-2 Filippo)

Zoetermeer wist zondag te profiteren van het puntverlies van Schiedam en Rijswijk. In een pittige derby tegen Hudito was Zoetermeer met 4-2 te sterk.

Zoetermeer-trainer Rutger den Hartog: ”Na een paar moeilijke weken zijn we vandaag weer als team de hele wedstrijd elkaar gebleven. ”Ondanks dat Hudito terug kwam tot 2-2 en wat warrige beslissingen.”

Hudito-trainer Jan Willem Verschuur had Zoetermeer bij een overwinning juist kunnen passeren, maar zag het gat met de koploper groeien tot 4 punten. ”We begonnen het eerste kwart te slap en kwamen 2-0 achter. Daarna tot en met derde kwart er echt een wedstrijd van gemaakt. Na de 2-2 waren we op jacht naar de 2-3 maar de goal viel helaas aan de andere kant. In het vierde kwart namen we steeds meer risico en hadden nog goede kans op de 3-3. Helaas maakten zij nog de 4-2. Al met al is Zoetermeer gewoon een hele goede ploeg die beter met hun kansen omging.”