Gold Cup (D): HGC verrassend onderuit, hdm en KZ bekeren verder

Vijf teams uit de regio kwamen gisteravond in actie voor de Gold Cup. Daarbij stond één derby op het programma, Leiden nam het op tegen Hoofdklasser hdm. Lees hieronder de uitslagen, doelpuntenmakers en reacties.

Ring Pass Delft D1 – Victoria D1 1-7
(0-1, 0-2, 0-3, 0-4, 0-5, 1-5 de Vries, 1-6, 1-7)

Ring Pass trainer Sjoerd Woelders: ”De eerste tien minuten waren erg goed. We speelden elkaar hard in en wisten onder de druk uit te hockeyen. Na de 0-2 kwam er wat angst in de ploeg en kwamen we er niet meer uit. In de tweede helft ging het veel beter. We speelden met overtuiging, creëerden kansen en haalden corners. Dat was goed voor ons zelfvertrouwen want er zaten een paar geweldige aanvallen bij. Dat Victoria heeft gewonnen is natuurlijk terecht. Het is een leuke en goede ploeg uit de Hoofdklasse. Een kleinere uitslag was leuker geweest, maar we hebben niets om ons voor te schamen.”

Leonidas – Klein Zwitserland 1-2
(0-1 van Dongen, 1-1, 1-2 Tjaberinga)

KZ-trainer Jorge Nolte: ”Het was een prima potje gisteravond. We hebben het wel te lang nog een soort van spannend gemaakt. Gelukkig zijn wij rustig gebleven, want Leonidas heeft het goed gedaan.”

Rotterdam – HGC 2-1
(1-0, 2-0, 2-1 Ansley)

HGC is in het Gold Cup toernooi uitgeschakeld door Promotieklasser Rotterdam. En dat is verrassend, want HGC draait fantastisch in de Hoofdklasse. De ploeg kwam op een 2-0 achterstand. De aansluitingstreffer, een strafbal van Giselle Ansley, werd nog wel gemaakt maar tot een gelijkmaker kwam het niet meer.

Leiden D1 – hdm D1 0-4
(0-1 Sanders, 0-2 Dicke, 0-3 Dicke, 0-4 van der Broek)

De winnende coach Ivar Knotschke was onder de indruk van de tegenstander uit de Overgangsklasse: ”Het was een leuke wedstrijd om te zien waarin Leiden goed en dapper was in de duels. Complimenten dus daarvoor, want we kregen het niet cadeau. Wij hebben wel een hoog tempo gespeeld, waardoor er uiteindelijk ruimtes ontstonden. Al met al een prima avond.”

LOHC-trainer Robbert van de Peppel: ”Hdm was gewoon een paar maatjes te groot. Aanvallend konden we weinig brengen, maar we hebben wel hard gewerkt. Onze keepster en centrale duo waren erg goed.”