Grieperige HGC verliest nipt, punt voor KZ

HGC is in vorm op eigen veld en wist de laatste drie wedstrijden thuis te winnen. Klein Zwitserland ging op bezoek bij het slecht draaiende Rotterdam.

HGC H1 – Oranje-Rood H1 1-2
(1-0 Johnston, 1-1, 1-2)

HGC was zondag niet op volle oorlogssterkte, er waren maar liefst 7 griepgevallen afgelopen week. Daarvan was keeper Sam van der Ven als enige niet koortsvrij op zondag, dus hij werd vervangen door A-junior Floris-Tijn Schuijt. HGC kwam in het duel op voorsprong, uiteraard via topschutter Gordon Johnston. Al vlot na rust kwam Oranje-Rood op gelijke hoogte. Daarna was HGC de betere partij wat leidde tot verschillende kansen voor de thuisploeg. De grootste was voor de Japanner Kenta Tanaka, maar hij vond de Eindhovense doelman op zijn pad. Die misser kwam HGC duur te staan, want niet lang daarna maakte Oranje-Rood wel een treffer en dat bleek de winnende.

HGC-trainer Paul van Ass: ”Met het gegeven dat wij veel zieken hadden deze week en onze keeper moesten missen hebben wij het best goed gedaan. Ik denk dat een gelijkspel eigenlijk terecht was geweest.”

Rotterdam H1 – Klein Zwitserland H1 0-0

Een weinig voorkomende uitslag bij Rotterdam tegen Klein Zwitserland. Beide ploegen kwam niet tot scoren. Met het behaalde puntje staat Klein Zwitserland nu op de zesde plaats met tien punten uit 6 duels.