HGC dankzij hdm naar plaats twee

Hdm kende een moeizame start en moest aantreden tegen Amsterdam. HGC begon juist goed en ontving Bloemendaal. Klein Zwitserland heeft al een aantal wedstrijden niet gewonnen en nam het op tegen Pinoké.

Amsterdam D1 – hdm D1 1-1
(0-1 Dicke, 1-1)

In het Wagener stadion mocht hdm aantreden tegen Amsterdam. De Haagse ploeg speelde een sterke wedstrijd volgens trainer Ivar Knotschke: ”We hebben supergoed gespeeld vandaag. In de zes minuten dat we de regio kwijt waren zie je de dat zei de kwaliteit hebben om direct toe te slaan. Een gemiste kans op drie punten, maar het veldspel was iets om heel optimistisch over te zijn.”

HGC D1 – Bloemendaal D1 3-1

(0-1, 1-1 de Goede, 2-1 Scheepens, 3-1 Pieper)

HGC moest in het tweede kwart een achterstand ombuigen en dat lukte al snel. Eva de Goede schoot haar ploeg met een rake corner naar 1-1. In de tweede helft kon HGC de sterke lijn doorzetten en uitlopen naar 3-1. Omdat hdm Amsterdam op een gelijk spel wist te houden staat HGC nu op plaats twee in de Hoofdklasse.

Klein Zwitserland D1 – Pinoké D1 0-3

Een snelle achterstand leidde de 0-3 nederlaag voor Klein Zwitserland in. Vlak voor het einde van het eerste kwart werd de score bovendien verdubbeld en voor rust stond de eindstand al op het scorebord.

KZ-trainer Jorge Nolte: ”We misten vandaag twee speelsters en begonnen niet goed aan de wedstrijd. Daardoor werd het meteen moeilijk en kwamen we in de problemen. In de tweede helft konden we wel goed meekomen.”