HGC wint ‘Haagse’ derby met naar einde, minimale zege hdm

Een mooi affiche in Wassenaar waar HGC het opnam tegen Klein Zwitserland. In Den Haag waren er goede kansen op een overwinning, want hdm kreeg Oranje-Rood op bezoek dat pas twee punten had. 

HGC D1 – Klein Zwitserland D1 2-0
(1-0 Ansley, 2-0 Ansley)

De “Haagse” derby werd zondagmiddag gewonnen door de thuisploeg. Na afloop van de ‘Haagse’ derby ging het vooral over het incident met KZ-aanvoerder Sabine van Silfhout. Zij werd vlak voor tijd hard met een stick in het gezicht geraakt en moest naar het ziekenhuis. KZ-trainer Jorge Nolte: ”Het was heel hefitg en wierp uiteindelijk een schaduw over de hele wedstrijd.”

De Britse Giselle Ansley was met de twee enige treffers van het duel op schot. Dirkie Chamberlain was na afloop niet tevreden over het veldspel van HGC: ”We hadden het nog beter kunnen doen als we onze kansen beter hadden benut. Dan hadden we meer kunnen scoren. De wedstrijd was chaotisch vond ik. De passing en de aannames waren niet goed en het was erg slordig.” Door de zege staat HGC op plaats 3 in de Hoofdklasse met 13 punten uit zes duels.

Jorge Nolte baalde na afloop wel van de uitslag: ”We hebben een goede wedstrijd gespeeld en het is balen dat we geen punten pakken. Het verschil zat hem in de strafcorners vandaag. Zij maakten deze wel en wij niet.”

hdm D1 – Oranje-Rood D1 1-0
(1-0 Clasener)

Een minimale zege voor de dames van hdm vanmiddag. Het laaggeklasseerde Oranje-Rood werd met 1-0 aan de kant gezet. De enige treffer kwam, pas laat in het duel, van de stick Tessa Clasener. Daarmee staat hdm nu op de zevende plaats.

Hdm-trainer Ivar Knotschke: ”We hebben goed gespeeld tegen een stug Oranje-Rood. Ik had graag gezien dat we de wedstrijd iets eerder beslist zouden hebben, aangezien we wel het veldoverwicht hadden om dit te doen.”

Foto: Rie de Goede