Hisalis gaat met 9 uit 3 aan de leiding in poule B

In Derde klasse  B gaat het Hisalis voor de wind. In poule D wil Ypenburg de aansluiting met de ploegen bovenin houden.

Zwaluwen H1 – Hisalis H1 1-2
(0-1 de Jong, 0-2 Jochem van Schieveen, 1-2 Zwaluwen)

Hisalis kent een ongekend goede seizoenstart met 9 punten uit drie wedstrijd. Trainer Tabe Roggeveen: ”Wederom drie punten na een overtuigende zege op Zwaluwen. Job van Schieveen was absoluut de ‘man of the match’.

Ypenburg H1 – Scoop Delft H1 4-2
(0-1 Scoop, 1-1 Cornelissen, 1-2 Scoop, 2-2 Cornelissen, 3-2 Roordink, 4-2 Jasper, 4-3 Scoop)

Een open wedstrijd in de eerste helft, waarin Ypenburg drie grote kansen misten. Daarvan kon Scoop profiteren door de 0-1 te maken. Nanko Cornelissen mocht vervolgens aanleggen voor een strafbal en faalde niet. Daarna ongeveer hetzelfde verhaal. Scoop kwam weer op voorsprong en Cornelissen maakte wederom gelijk. Met die stand gingen beide ploegen rusten. Na rust begon Ypenburg de wedstrijd te domineren, dat begon met een doelpunt van Max Roordink. Guido Jasper stond aan het eind van een mooi uitgespeelde aanval en gooide de wedstrijd in het slot. Scoop maakte in de slotseconde nog wel de 4-3.

Frank Barendregt: ”We begonnen goed aan de wedstrijd en creëerden een hoop kansen. De 2-1 voor hen viel uit een rommelige situatie, maar na rust waren wij beter. We hebben een prima wedstrijd gespeeld, maar moeten onszelf eigenlijk meer belonen. De punten zijn terecht in Ypenburg gebleven.”