Hoofdklasse (D): Geen doelpunten bij hdm, ‘matige wedstrijd’ van KZ

Een interessante speelronde in de Dames Hoofdklasse. HGC is bezig aan een goede reeks en Klein Zwitserland en hdm treffen tegenstanders die niet in de beste vorm zijn.

Amsterdam D1 – HGC D1 3-1
(0-1 Chamberlain, 1-1, 2-1, 3-1)

Een vroege goal voor HGC in het duel met Amsterdam. Dirkie Chamberlain zette haar ploeg al na 6 minuten op voorsprong. In het eerste kwart kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Keepster Anke Goudoever moest een rebound weggeven na een strafcorner en die wist Amsterdam te scoren. Na rust kwam Amsterdam zelfs op voorsprong, wederom via een strafcorner. HGC was vervolgens dichtbij de gelijkmaker, maar zag een bal van de lijn gehaald worden. Amsterdam kreeg verschillende mogelijkheden om vervolgens 3-1 te maken en dat lukte via een van de strafcorners. Ondanks de klap van de 3-1 bleef HGC op zoek gaan naar de aansluitingstreffer. Fernández en van Loon kreeg goede kansen, maar benutten deze niet.

HGC verloor voor het eerst deze competitie en staat nu op de derde plaats met tien punten uit 5 duels.

Klein Zwitserland D1 – Bloemendaal D1 2-3
(0-1, 1-1 van Spronsen, 1-2, 2-2 van der Heijden, 2-3)

Klein Zwitserland ging onderuit tegen Bloemendaal, dat al lange tijd niet meer had gewonnen. Op de 0-1 na vielen alle goals in de tweede helft. De Steenbokken konden tweemaal terugkomen van een achterstand, maar de derde keer lukte dat niet meer.

KZ-trainer Jorge Nolte: ”Het was een zeer matige wedstrijd van onze kant. We hebben te veel weg gegeven en helaas geen punt gepakt. Het was niet goed genoeg vandaag.”

SCHC D1 – hdm D1 0-0

Geen doelpunten in het duel tussen SCHC en hdm. De thuisploeg miste een paar belangrijke speelsters, maar daar kon hdm niet van profiteren. Hdm-trainer Ivar Knotschke: ”SCHC wist de ruimtes heel klein te houden. Daarom was het lastig hockeyen voor ons. We hebben met te weinig overtuiging gespeeld en dat is jammer, want er zat meer in.”