Hudito overtuigend winterkampioen

Twee derby’s afgelopen speelronde, waaronder een interessante topper in Den Haag. Onderin namen Rijswijk en Westland het tegen elkaar op.

Craeyenhout D1 – HUDITO D1 1-2
(0-1 Veeger, 0-2 Lucas, 1-2 Annokkee)

Hudito blijft maar winnen en is met twee wedstrijden te gaan al winterkampioen. De ploeg heeft met nog twee wedstrijden te spelen een voorsprong van 8 punten op nummer twee Etten-Leur. Craeyenhout staat nu op de derde plaats met evenveel punten als de nummer twee.

Tot het vierde kwart was Hudito de bovenliggende partij en wist twee van hun kansen te benutten. In het vierde kwart werd het opeens hectisch doordat een onschuldige lange corner ineens tot een doelpunt werd gepromoveerd. Dat gaf Craeyenhout extra energie om nog eens gas te geven en twee corners te forceren. Uiteindelijk wist Hudito de controle terug te winnen en had in de slotminuten nog twee grote kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Coach Niels Lemmers: “Craeyenhout is een goede ploeg, ze staan niet voor niks tweede, en hebben specifieke wapens om een tegenstander te verrassen. Daar hebben wij ons goed op voorbereid en de dames van beide teams hebben een geweldige wedstrijd op de mat gelegd.” De Delftse ploeg wint voor de negende keer; “Ik ben ontzettend trots op dit team. Ze zijn zo gefocust en bezig samen beter te spelen. Dat het dan lukt om zo’n topprestaties te leveren is gewoon geweldig.”

Etten-Leur D1 – DSHC D1 3-0
(1-0, 2-0, 3-0)

Een 3-0 nederlaag voor de dames van DSHC op bezoek bij Etten-Leur, dat daardoor nog steeds zonder overwinning is.

DSHC-trainer Staf Bauer: ”Gister hebben we een slordige wedstrijd gespeeld tegen Etten Leur. We kwamen vrij snel 1-0 achter door een snelle counter van Etten Leur en kwamen daarna in de eerste helft wat beter in ons spel. Die lijn wilde we doorzetten de twee helft, maar dat is niet gelukt. We speelden erg slordig en Etten Leur was de terechte winnaar met 3-0.”

Westland D1 – Rijswijk D1 0-3
(0-1 Wientjes, 0-2 Rosenthal, 0-3 van der Weegen)

De derde zege van Rijswijk werd geboekt op en tegen Westland. De bezoekers staan nu op de negende plaats met 9 punten uit negen wedstrijden.

Rijswijk-trainer Willem Oosterhof: ”Het was een degelijke pot tegen Westland met Rijswijk als verdiende winnaar. In de eerste helft vergeten we de score te openen. Ondanks dat blijven we de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Kritische noot is dat we een hand vol strafcorners weggeven. Hierbij kan je de tegenstander onnodig in het zadel helpen.”

Zoetermeer D1 – DES D1 2-3
(0-1, 1-1 van Trigt, 1-2, 2-2 Latumahina, 2-3)

Een dure nederlaag voor de dames van Zoetermeer. Bij een overwinning hadden zij de aansluiting kunnen vinden met de middenmoot. Nu staan de dames van Mark Langemeyer op de tiende plaats: ”In de eerste helft waren we slordig in balbezit en in de tweede helft namen we meer het heft in handen, maar algemeen gezien waren we traag in de omschakeling dat deed ons de das om.”

Foto: Rene van Zon