Hudito wint weer, minimale uitslag in derby op Zoetermeer

In de Eerste klasse B waren de ogen gericht op de derby tussen Zoetermeer en Rijswijk.  Westland, Hudito en DSHC speelden een uitwedstrijd. Craeyenhout nam het op eigen veld op tegen Zwart-Wit.

Alphen D1 – Westland D1 5-1

De dames van Westland speelden afgelopen zondag op en tegen Alphen. De thuisploeg was met 5-1 te sterk, waardoor de ploeg alweer de zesde nederlaag van het seizoen leed.

IJsseloever D1 – HUDITO D1 1-2
(0-1 Hertogh, 1-1, 1-2 Hack)

De dames van Hudito hadden het zwaar tegen de jonge, energieke ploeg uit IJsselstein. “De overwinning kwam pas in het vierde kwart tot stand toen wij eindelijk vaker onder de druk van IJsseloever uit wisten te hockeyen.” aldus coach Niels Lemmers. “Daarvoor maakten zij er een echte wedstrijd van met veel energie, constant druk erop en wij moesten daarin mee.” De coach had wel een verklaring: “Zaterdag hebben D1 en H1 een clinic gegeven aan alle jeugdspelers van Hudito ter ere van de opening van het nieuwe veld. Die extra uren op de benen staan zag ik duidelijk terug. Teveel momenten maakten we het onszelf te moeilijk. Gelukkig hebben we dan wel de kwaliteit om de overwinning binnen te halen maar het hield niet over.”

Warande D1 – DSHC D1 4-3

DSHC was dichtbij de eerste overwinning van het seizoen. De thuisploeg was uiteindelijk met 4-3 te sterk. DSHC staat daardoor met 1 punt uit zeven duels op de laatste plaats.

Zoetermeer D1 – Rijswijk D1 0-1
(0-1 Wientjes)

De derby in rechterrijtje is gewonnen door Rijswijk tot tevredenheid van trainer Willem Oosterhof: ”In de wedstrijd tegen Zoetermeer startten wij opnieuw sterk. We kwamen tot meerdere kansen in de eerste helft en misten in de openingsfase een strafbal. Uiteindelijk was het Laura Wientjes die vanuit de strafcorner de verlossende 0-1 scoorde. In de tweede helft was Zoetermeer meer aan de bal en laten we ons achteruit drukken. Maar op een paar spaarzame momenten na zijn we de hele wedstrijd niet in de problemen gekomen. Ik moet mijn ploeg een compliment geven omdat we de hele wedstrijd in controle zijn. We moeten het onszelf wel makkelijker maken door er in de eerste helft meer doelpunten te maken. Al met al een verdiende overwinning.”

Craeyenhout D1 – Zwart Wit D1 1-1

Dames 1 van Craeyenhout beleeft een mooie start van de competitie. Na zes wedstrijden leverde dat een tweede plek op de ranglijst in poule B van de 1e klasse op. Afgelopen zondag moest die plek tegen Zwart-Wit worden verdedigd. Dat bleek een hele uitdaging want de tegenstander uit Breda gaf weinig kansen weg en was zelf sterk in de aanval. Gelukkig stonden de dames in de verdediging van Craeyenhout ‘hun mannetje’. De stand bleef daarom lang 0-0 in deze spannende wedstrijd.

Zwart-Wit wist in het derde kwart een strafcorner in te schieten (0-1) en toen was het aan Craeyenhout om daarop een antwoord te vinden. Dat antwoord kwam in het vierde kwart. Het lukte Craeyenhout om vanuit een strafcorner de gelijkmaker te scoren (1-1) en dat was ook de einstand van de wedstrijd. Het gelijkspel was voor Craeyenhout net voldoende om de gekoesterde twee plek op de ranglijst te behouden.

Foto’s van deze wedstrijd zijn hier te zien.

Foto: Jan van Tilburg