Nipte nederlaag Hisalis, HDS wint van ‘sterke tegenstander’ Catwyck

Poule A

Dames 1 Hisalis verliest thuis nipt van Maarsen: 0-1

Op een druilerige zondagmiddag liep Hisalis dames 1 vol goede moed het veld op. De sfeer zat er goed in, nadat afgelopen vrijdag de Silver cup wedstrijd gewonnen was. Dit keer stond Maarssen, de nummer twee van de competitie op de planning. De eerste helft hield Hisalis erg goed stand en werden er veel kansen gecreëerd. Ook keepster Laura Vos stond goed haar mannetje. Dit resulteerde in een 0-0 stand in de rust.
In het derde kwart brak Maarssen rommelig door en kreeg op diezelfde manier de bal in het doel. 0-1 voor Maarssen. Hisalis zette nog een tandje bij en creëerden wederom veel kansen
met mooi hockey. Helaas bleef het bij 0-1 in een wedstrijd waarin Hisalis heel goed speelde, maar zichzelf helaas niet beloonde. Volgende week weer een nieuwe kans uit bij Shinty in Driebergen!

3 okt D1 Maarssen aanval

Foto’s: Auke Hoekstra en Tristan Beelen
Wedstrijdverslag: Linde de Haas

Poule B

HDS D1 – Catwijck D1 2-0
(1-0 Verheij, 2-0 Verheij)

Ondanks een zware bekerwedstrijd (waarin HDS met 5-4 won van Wateringse Veld) wist HDS gister te winnen van Catwyck, tot tevredenheid van trainer David Akveld: ”Het was geen mooie wedstrijd, maar wel eentje met veel strijd van beide kanten. Catwyck is in mijn ogen de beste tegenstander tot nu toe. De lage positie op de ranglijst doet geen recht aan hun kwaliteiten. Wij hebben hard gewerkt en het derde kwart was ons sterkste deel van de wedstrijd. Deze week weer hard trainen voor een resultaat tegen de volgende sterke tegenstander, Barendrecht.”

Pijnacker D1 – Derby D1 0-4

Een teleurstellende thuisnederlaag voor Pijnacker. Derby was met 0-4 te sterk voor de formatie van Simon Nusse: ”Derby schoot uit de startblokken, waar wij niet scherp begonnen. We kregen lastig grip op de wedstrijd maar in de rust de neuzen dezelfde kant op gekregen. We begonnen goed aan de tweede helft maar na de 0-4 konden we geen vuist meer maken. Complimenten aan Derby en hun goede organisatie en spel.”

Voorne D1 – Noordwijk D1 0-1

Noordwijk won van het laaggeklasseerde Voorne met 0-1. Daardoor staat de ploeg op een gedeelde eerste plaats met 10 punten uit vier wedstrijden.