Opvallende nederlaag Zoetermeer, derby in Rijswijk snel beslist

Twee derby’s dit weekend. In Voorschoten ontving Forescate de Leidse buren van Roomburg. Hudito ging op bezoek bij Rijswijk. DSHC mocht op eigen veld aantreden tegen Ommoord en Zoetermeer ging op bezoek bij IJssel.

DSHC H1 – Ommoord H1 5-2
(1-0 de Vries, 2-0 Weintjes, 3-0 Smit, 4-0 Smit, 4-1 Ommoord, 4-2 Ommoord, 5-2 Verdonckschot)

Na een ruime zege op Ommoord staat DSHC nu op de derde plaats. De ploeg liep uit naar 4-0 voordat zij twee tegendoelpunten moesten incasseren. DSHC-trainer Menno Lievers: ”Ommoord heeft een fysiek sterke ploeg, die stevig aan de wedstrijd begon. Delftse studenten scoorden echter al snel na een interceptie, waarna vlot de 2-0 volgde. Ommoord bleef aandringen en wisten regelmatig hun spits op de kop van de cirkel te bereiken, die goed onder druk de bal wist aan te nemen. Daar ging wel dreiging vanuit. Door twee geslaagde corners liepen Delftsche studenten uit, maar Ommoord profiteerde van slap verdedigen en kwam tot 4-2 terug. Na de 5-2 was het gedaan, een verdiende overwinning.”

IJssel H1 – Zoetermeer H1 4-0

Een verrassende nederlaag van Zoetermeer. De formatie was na vijf speelrondes nog ongeslagen waar de tegenstander pas vier punten had verzameld. Zoetermeer-trainer Rutger den Hartog zag een bijzondere wedstrijd: ”In een wedstrijd waarin we in de afronding onszelf niet belonen, lopen we met een paar verdedigende foutjes tegen een zeer effectief De IJssel aan. Hockeyend misschien wel een van onze beste wedstrijden, maar een rare dag. Wel blij met hoe de ploeg hockeyend bij elkaar blijft en hockeyend blijft zoeken naar kansen.”

Rijswijk H1 – HUDITO H1 2-0
(1-0 Boone, 2-0 de Haan)

De mannen van Rijswijk kenden een bliksemstart in de derby tegen Hudito. In het eerste kwart stond de latere eindstand al op het scorebord, tot verbazing van beide trainers.

Rijswijk-trainer Joost van Nes: ”Vorige thuiswedstrijd begonnen wij wat slapjes aan de wedstrijd.. Deze wedstrijd begonnen wij wel goed en komen we op een terechte 2-0 voorsprong in het eerste kwart. We lieten de bal het werk doen en maakten weinig fouten. We kregen een aantal kansen om de 3-0 te maken en de wedstrijd op slot te gooien, deze viel helaas niet en hierdoor bleef het toch spannend. Tweede helft kregen beide ploegen een aantal kansen en konden wij gelukkig voorkomen dat het echt nog spannend werd. Al met al een degelijke en terechte overwinning in een bij vlagen goede wedstrijd van onze kant.”

Hudito-trainer Jan Willem Verschuur: ”Wij begonnen heel slecht aan de wedstrijd en binnen negen minuten 2-0 achter. Daarna eigenlijk alles of niets gespeeld. Het is eigenlijk een wonder dat er daarna door beide partijen niet meer gescoord is. Rijswijk overigens een hele degelijke ploeg en hebben verdiend gewonnen.”

Forescate H1 – Roomburg H1 1-1

Forescate en Roomburg hielden elkaar afgelopen zondag in evenwicht.

Foto: Frank Ideler