Overgangsklasse A (D): LOHC door winst naar een gedeelde eerste plaats

In de Overgangsklasse A werd er gewonnen door LOHC en helaas verloren door Alecto. Alecto speelde een goede wedstrijd, maar het viel helaas niet hun kant op. Voor LOHC betekent dit een gedeelde eerste plaats en een goed vooruitzicht naar de volgende competitiewedstrijd.

Alecto D1 – Breda D1 0-2 (0-1 Breda, 0-2 Breda)

Het was gister voor Alecto een taaie wedstrijd tegen de Dames van Breda. Als deze wedstrijd gewonnen zou worden door Alecto, zouden zij op gelijke hoogte kunnen komen met de topgroep. Helaas is dit anders verlopen en wist Alecto deze pot niet te winnen.

Tim Broenink: ,,We begonnen erg sterk en dominant, alleen Breda strafte onze fout in de verdediging in het tweede kwart goed af. Dit was tevens hun eerste bal richting ons goal. Uiteindelijk ging het lang gelijk op, en in het derde kwart maakten ze heel ongelukkig de 0-2.
De bal werd met de backhand geslagen richting het goal en deze werd geblokkeerd door een verdediger van ons, waardoor die met een super lelijk zacht boogje boven iedereen en alles de goal in vloog. Gelukkig lieten we ons niet zomaar uit het veld slaan en gaven we nog een keer gas. Prima gehockeyd met goede momenten, maar helaas hebben we de kansen niet verzilverd en er te weinig uitgehaald uiteindelijk.

Was ook bijzonder zo zonder publiek, vorige week was het anders aangezien je dan uit speelt. Maar thuis zonder publiek voelde erg vreemd. Uiteindelijk heb ik een positief gevoel naar de groep toe, want we doen stiekem niet onder aan de rest en we doen leuk mee. In mijn optiek kunnen we van ieder team winnen.”

Helmond D1 – LOHC D1 0-3 (0-1 Tiebout, 0-2 van der Geest, 0-3 Tiebout)

LOHC wist ook gister weer te winnen, wat ervoor zorgt dat zij nu op een gedeelde eerste plek staan samen met Breda. Het was een goede wedstrijd voor LOHC en er werd weinig weggegeven. Alle drie de doelpunten werden in het derde kwart gemaakt en daarmee was de wedstrijd ook gespeeld.