Overgangsklasse (D): Eerste zege voor Ring Pass

Het duel van Alecto werd afgelopen zondag afgelast. Leiden ging in diezelfde poule op bezoek bij Fletiomare. In poule B kreeg Ring Pass de hekkensluiter op bezoek en speelde Cartouche tegen Schiedam.

Poule A

Breda D1 – Alecto D1 afgelast

De wedstrijd van Alecto werd afgelopen zondag afgelast. Het duel wordt 28 november ingehaald.

Fletiomare D1 – Leiden D1 0-0

Een doelpuntloos gelijkspel in de laatste speelronde levert Leiden een punt op. Daarmee staat de ploeg nu op 11 punten uit 11 duels en dat betekent een achtste plaats op de ranglijst.

Leiden-trainer: Robbert van de Peppel: ”We hadden moeten winnen, want we hadden meer kansen en corners. Daarnaast werd een doelpunt van ons onterecht afgekeurd.”

Poule B

Ring Pass Delft D1 – Amstelveen D1 5-2
(0-1, 1-1 van Zuilen, 2-1 Kloet, 3-1 Stange, 4-1 Jansen, 4-2, 5-2 Pool)

In de laatste wedstrijd voor de winterstop is het Ring Pass toch gelukt om een overwinning te boeken. Hekkensluiter Amstelveen werd met een ruime 5-2 aan de kant gezet.

Ring Pass-trainer Sjoerd Woelders: ”We begonnen redelijk goed, maar maakte aantal foutjes. Uit één van de foutjes scoorde Amstelveen direct. We namen erna het heft in handen en scoorden snel de 1-1. In he tweede kwart hebben we heel gedisciplineerd gespeeld en best wat kansen gecreëerd, maar vooral niets weggegeven. In het derde kwart starten we goed en maken we ook terecht de 2-1. Vanaf dat moment ging Amstelveen alles of niets spelen en gaven ze wat meer ruimte weg aan ons. Dat bleek ook wel uit de score. We scoorden hierdoor mooie doelpunten maar krijgen er helaas ook nog één tegen. Het is vooral lekker dat we doelpunten maken en goed spelen. Dat laatste hebben we wel vaker gedaan, maar dan maakten we toch teveel fouten in de afronding. Dus fijn om toch de eerste 3 punten zo in de laatste wedstrijd voor de winter te halen. En voor het team is het een bevestiging dat we op de goede weg zijn en die vooral na de winter moeten doorzetten.”

Schiedam D1 – Cartouche D1 3-3
(1-0, 1-1 Geboers, 1-2 Joosten, 1-3 Tissen, 2-3, 3-3)

Cartouche leek het laatste duel winnend af te te sluiten, maar ging in de laatste minuten alsnog onderuit. Trainer Jasper Kokx: ”Onwijs zonde dat we in de laatste minuten de 3-1 voorsprong nog uit handen geven. We kunnen dat alleen maar onszelf verwijten omdat we in die periode, door twee kaarten, met 9 stonden te spelen. Helaas hebben we onze mooie serie daardoor niet door kunnen zetten.”