Overgangsklasse (D): Imponerende zege voor Cartouche

In poule A speelden Alecto en Leiden een wedstrijd op eigen veld. In poule B ging Ring Pass op bezoek bij nummer twee Almere en ontving Cartouche de dames van QZ.

Poule A

Alecto D1 – Fletiomare D1 4-2

Leiden D1 – Wageningen D1 1-4
(1-0 de Graaf, 1-1, 1-2, 1-3, 1-4)

Leiden kon op eigen veld niet imponeren tegen Wageningen. Na de 1-0 voorsprong van  Marije de Graaf liepen de bezoekers uit naar 1-4. Trainer Robbert van de Peppel: ‘We waren erg matig’

 

Poule B

Almere D1 – Ring Pass Delft D1
(1-0, 2-0, 3-0)

Ring Pass trainer Sjoerd Woelders: ‘Ondanks het verlies in ruimte cijfers is dit volgens mij niet de goede afspiegeling van de wedstrijd. De eerste helft was het een moordend tempo van beide kanten met hard (wel wat kaarten), maar fair spel. Het ging echt op en neer en wij hebben ook echt 2 à 3 mega grote kansen gehad maar die gingen er niet in. De start van de tweede helft was van onze kant iets voorzichtig en Almere ging stormen, wat door een individuele actie na 3 minuten de 1-0 opleverde. We pakten het weer op en creëerden weer wat goede kansen, maar uit het niets viel de 2-0. Ondanks dat wij hun spits goed begeleidde naar de buitenkant haalde zij verwoestend uit met haar backhand in de korte kruising. In het vierde kwart gingen wij alles of niet spelen in een andere opstelling. Ook daaruit wisten wij een aantal kanten te creëren doordat we goed veldoverwicht hadden. Helaas makten zij twee doelpunten uit de counter. De tweede wedstrijd van het seizoen dat wij niet scoren en de eerste wedstrijd van het seizoen waarin we met meer dan 1 doelpunt verschil verliezen. Aan de inzet, werklust, druk zetten en het creëren van kansen heeft het niet gelegen. Maar het afmaken van kansen was wel ondermaats en dat is meer dan doodzonde. Zo hebben we als nog het chagrijn van verliezen terwijl je over het geheel genomen echt heel goed gespeeld hebt tegen de nr 2. We hebben nog één wedstrijd aankomende zondag tegen Amstelveen die 1 punt boven ons staan. Dus links of rechtsom gaan we er alles aan doen om deze te winnen om zo niet als laatste de winterstop in te gaan.”

Cartouche D1 – QZ D1 5-1
(1-0 Zara-Lee Wang, 2-0 Zara-Lee Wang, 3-0 Zara-Lee Wang, 4-0 Geboers, 4-1, 5-0 Joosten)

Cartouche-trainer Jasper Kokx: ”Echt een goede wedstrijd van ons met een vlammende start. Al binnen een minuut stonden we 1-0 voor. Tot nu toe waren alle wedstrijd die we hebben gewonnen met maar 1 goal verschil dus heel lekker om een keer overtuigend te winnen.”

Foto: Hein Athmer