Overgangsklasse (H): Bijzonder laatste thuisduel voor Ring Pass

De teams in de Overgangsklasse konden zich opmaken voor een pittige laatste speelronde. Leiden ging op bezoek bij een ploeg uit de top-3. Alecto ontving in de andere poule juist zo’n tegenstander. Ring Pass ging in een rechtstreeks duel de strijd aan om de tweede plek.

Poule A

Ede H1 – Leiden H1 1-1

Een knap gelijkspel van de mannen van LOHC. Nummer twee Ede werd op eigen veld op 1-1 gehouden. Daarmee gaat de ploeg uit Oegstgeest als nummer 8 de winterstop in, met 13 punten uit 11 wedstrijden.

Poule B

Alecto H1 – Push H1 0-8

Ring Pass Delft H1 – Huizen H1 3-0
(1-0 Caspers, 2-0 Bom, 3-0 Bruijstens)

In een rechtstreeks duel met de nummer drie heeft Ring Pass een goede overwinning geboekt. De ploeg deed dat zonder trainer Dirk Wils, die was afwezig omdat hij de avond daarvoor vader was geworden. Eelko van Roon nam de honneurs waar bij de mannen van Ring Pass, in een bijzonder duel.

Eelko van Roon: ”Er stond een kraker op het programma die ons een mooi gaat op zou kunnen leveren na elf duels. Door overvloedige regenval moesten we de wedstrijd helaas al na twee minuten staken. Vervolgens hebben wij 20 minuten gewacht, waarna de wedstrijd werd hervat op het tweede veld. Het hoofdveld was niet meer bespeelbaar. Wij zijn de gehele wedstrijd niet in de problemen geweest en hadden vooral op eigen helft veel controle. Bijna alle duels werden gewonnen en verder dan 1 corner is Huizen niet gekomen. Een zeer goede en gedisciplineerde wedstrijd van onze kant in niet balbezit en goede goals zelf gemaakt, waar we optimaal gebruik hebben gemaakt van de foutjes van Huizen. Mooi om zo de zaalperiode in te gaan als nummer 2 met 4 punten voorsprong!”

Ring Pass regen