Veel puntverlies in Eerste klasse D, Roomburg wint derby

Een spannende derby in Leiden tussen Roomburg en Hudito. DSHC, Forescate en Rijswijk speelden uitwedstrijden. Zoetermeer ontving Warande.

Etten-Leur H1 – DSHC H1 3-1
(0-1 Smit, 1-1, 2-1, 3-1)

Een pijnlijke nederlaag bij hekkensluiter Etten-Leur voor de mannen van DSHC. Tot teleurstelling van trainer Menno Lievers: ”In deze post-covid tijden, die eigenlijk helemaal geen post-covid tijden zijn, is het moeilijk om de focus op hockey te houden. Etten-Leur was daarin beter geslaagd dan Delftsche studenten. Dat wij vrijwel de hele wedstrijd op de helft van Etten-Leur hebben gespeeld, doet niet ter zake. Etten-Leur wilde winnen, de Delftsche studenten stonden een potje te hockeyen. Ik reken dat mezelf aan; het roer moet om.”

IJssel H1 – Forescate H1 4-3
(0-1 Tycho, 0-2 Neyzen, 1-2, 2-2, 3-2, 4-2. 4-3 Neyzen)

In een ‘zes-punten-wedstrijd’ in het voordeel van Forescate gingen de Voorschotenaren onderuit tegen IJssel. De ploegen staan nu beide op tien punten uit negen duels.

Trainer Robbert Paul Aalbrecht: ”Het was een rommelige wedstrijd, waarin veel spelers niet in vorm waren. Daarnaast zijn er een aantal spelers ziek geweest of waren ze geblesseerd.”

Pollux H1 – Rijswijk H1 1-1
(1-0, 1-1 de Haan)

Puntverlies van het goed draaiende Rijswijk in speelronde 9. Tegen Pollux (nummer 11) werd het 1-1, toch was trainer Joost van Nes na afloop niet ontevreden met het punt: ”Het eerste kwart begonnen wij goed aan de wedstrijd, helaas waren wij net niet scherp genoeg in de cirkel waardoor de goal uitbleef. Bij de eerste halve kans scoorde Pollux de 1-0. Daarna werd het een chaotische wedstrijd door het veld, scheidsrechters van wie veel mocht en de vechtlust van Pollux. Hierin duurde het mijn inziens iets te lang voordat we ons spel daarop aanpasten. Het vierde kwart ging dit beter en dit resulteerde dan ook in de 1-1. Door wederom Thomas de Haan na een mooie voorzet van Joost Nieuwenhuizen. Uiteindelijk een prima punt.”

Roomburg H1 – HUDITO H1 2-0
(1-0 van Nieuwehuizen, 2-0 Barkmeijer)

Hudito en Roomburg bewandelen het omgekeerde pad. De Leidenaren begon matig aan het seizoen, maar draaien de laatste tijd op volle toeren. In Delft was het precies andersom. Door de overwinning heeft Roomburg de bezoekers inmiddels ingehaald en vinden we de ploeg uit Leiden terug op de vierde plaats.

Roomburg-aanvoerder Pepijn Mattie: ”Goede wedstrijd van onze kant. Waarbij we de tegenstander goed hebben vastgezet. Hudito kwam daar een aantal keer gevaarlijk uit. Tweede helft werden er wat kaarten getrokken en een doelpunt van onze topscoorder Jarmo van der Velden afgekeurd. Waarvoor dank. Nu kunnen onze andere spitsen weer aanhaken! Focus deze week op bowlen, steengrillen en Ommoord. Die ploeg van het weekend heeft bewezen van zich af te kunnen bijten.”

Zoetermeer H1 – Warande H1 2-3
(0-1, 0-2, 0-3, 1-3 vd Vis, 2-3 Bosman)

Een pijnlijke nederlaag van nummer twee tegen laagvlieger Warande. De ploeg van Rutger den Hartog kon een 0-3 achterstand niet meer goed maken. ”Op halve kracht is iedereen beter”, aldus de keuzeheer.

Foto: Jeannet Koomans