Revanche voor Zoetermeer, knappe uitzeges in derbyloze speelronde

Een lekker programma in de Eerste klasse D met uitwedstrijden voor Forescate, Rijswijk, Hudito en DSHC. Roomburg en Zoetermeer mochten aantreden op eigen veld. Opvallend: geen enkele derby deze week.

Etten-Leur H1 – Forescate H1 1-4
(1-0, 1-1 Bemmelmans, 1-2 Vink, 1-3 Neijzen, 1-4 Neijzen)

De wedstrijd begon met een mooie aanval van Forescate, maar deze eindigde direct in een counter tegen. Deze counter leidde tot een strafcorner waaruit Etten-Leur direct de openingstreffer wist te maken, 1-0. Blijkbaar waren de Voorschotenaren nog niet bijgekomen van de lange autorit en hadden ze deze waarschuwing even nodig. Want direct na de openingstreffer van Etten-Leur gingen Forescate voluit in de aanval en in de minuut die volgde scoorde Thomas Bemelmans al met een goede forehand de gelijkmaker. Nog geen minuut later kwam Forescate al op een voorsprong. Na een goede actie van Rens Otto kon Koen Vink bij de tweede paal hard binnen flatsen. Zo werd de 1-0 achterstand binnen enkele minuten omgebogen naar een 1-2 voorsprong. Na dit spectaculaire begin van de wedstrijd kwamen er in het restant van de eerste helft nog wat kansen aan beide kanten maar een vierde treffer bleef vooralsnog uit.

In de tweede helft was het zaak om de voorsprong uit te breiden. Een wederom mooie actie van Rens Otto leidde tot een strafbal, die door Derek Neijzen onberispelijk in de bovenhoek werd gepusht. In het laatste kwart probeerde Etten-Leur nog aan te zetten, maar het lukte ze niet om Forescate keeper Rens Cassee een tweede maal te passeren. Integendeel want uit een  snelle counter wist Forescate zelfs vlak voor tijd nog de 1-4 te scoren. Wederom stond Derek Neijzen aan het eind van de aanval en kon zo tekenen voor zijn tweede van de middag.

IJssel H1 – Rijswijk H1 2-3
(0-1 Nieuwenhuis, 0-2 Jorissen, 1-2 1-3 Beijer, 2-3)

Rijswijk trok aan het langste eind in een lastige uitwedstrijd tegen de IJssel. Die ploeg verraste vorige week met een ruime zege op de mannen van Zoetermeer.

Rijswijk-trainer Joost van Nes: ”Het was een lastige uitwedstrijd waarbij beide teams betere en mindere fases hadden. We scoorde uit een strafcorner in de laatste minuut van het eerste kwart. Uiteindelijk kwamen we ook  2-0 voor, wederom een strafcorner.  Vlak voor rust werd het spannend toen zij de aansluitingstreffer maakte. Gelukkig konden we de wedstrijd naar ons toetrekken en scoorde we uit een counter de 3-1 waarna de wedstrijd gespeeld was. Wel scoorde zij één minuut voor tijd nog 3-2, maar daarmee kwam de overwinning niet in gevaar.”

Ommoord H1 – HUDITO H1 1-2
(1-0, 1-1 Leeuwe, 1-2 Meester)

Hudito had een week na de nederlaag tegen Rijswijk opnieuw niet makkelijk. Op en tegen Ommoord kwam de ploeg van Jan Willem Verschuur op achterstand in de eerste helft. Dit keer lukte het wel een tandje bij te schakelen en werd Ommoord uiteindelijk met 1-2 overwonnen.

Jan Willem Verschuur: ”Het was voor ons een moeilijke wedstrijd tegen een zeer defensief Ommoord. De 1-0 viel wat ongelukkig, maar wij controleerden de wedstrijd wel. In het derdee kwart ging ons tempo omhoog en stond het binnen vijf minuten 1-2.”

Roomburg H1 – Warande H1 6-1

(1-0 Langenbach, 1-1, 2-1 van der Velden, 3-1 Schade, 4-1 Laurey, 5-1 Barkmeijer, 6-1 Barkmeijer)

Na een lastige eerste helft met een doelpunt voor beide teams kwam Roomburg in de tweede helft op stoom. Na de 2-1 was het hek van de dam en liepen de Leidenaren uit naar 6-1.

Roomburg-aanvoerder Pepijn Mattie: ”Het was een wedstrijd waar het initiatief en de kansen wederom bij ons lagen. In de eerste helft waren wij niet scherp genoeg in de afronding. In de tweede helft viel na de 2-1 het schroom er vanaf en liepen we uit naar 6-1.”

Schiedam H1 – DSHC H1 4-1
(1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 4-1 Verdonckschot)

Een op voorhand belangrijk duel in de top van de Eerste klasse D. Het verschil tussen koploper Schiedam en DSHC bedroeg vier punten. Als DSHC de aansluiting wilden behouden moest er gewonnen worden. Dat lukte helaas niet voor de studenten.

DSHC-trainer Menno Lievers: ”Het was om uiteenlopende redenen totaal geen leuke middag, waarvan het feit dat we verloren nog wel de minste was. In het tweede kwart overkwam ons de wedstrijd in plaats van dat wij aan het hockeyen waren: 3-0. Toen het kort na rust 4-0 werd, was het over. In het eerste kwart hadden we moeten scoren; toen hadden we vier à vijf kansen. Schiedam heeft een fitte ploeg, waar de ambitie van af druipt, die navenant fysiek en fel speelt.”

Zoetermeer H1 – Pollux H1 8-2

(1-0 Den Haan, 2-0 Filippo, 2-1 Pollux, 3-1 Filippo, 4-1 Filippo, 5-1 Filippo, 5-2 Pollux, 6-2 Bosman, 7-2 Bosman, 8-2 Venkel)

Zoetermeer heeft zich gerevancheerd voor de nederlaag van vorige week. Ondanks de flinke uitslag was coach Rutger den Hartog niet erg tevreden over het vertoonde spel.

Zoetermeer-trainer Rutger den Hartog: ”In een slordige wedstrijd scoorden we vandaag wel. Aan de andere kant gaven we ook wel veel weg. Dat wij 8 doelpunten maken is natuurlijk altijd goed. Het was een terechte uitslag, maar wij hebben betere wedstrijden gespeeld. Dit was een goede reactie van de ploeg na het duel van vorige week.”

Foto: A. vd. Meulen .