Roomburg op dreef in Delft, duur verlies voor Hudito

De ogen in de Eerste klasse D waren zondag gericht op de derby’s in Delft en Voorschoten. Hudito speelde een belangrijk duel in de top van de competitie en Rijswijk ontving Ommoord.

DSHC H1 – Roomburg H1 2-8
(0-1 van Nieuwehuizen, 0-2 van der Velden, 0-3 van der Velden, 0-4 van der Velden, 1-5 Verhaar, 2-5 Verdonkschot, 2-6, 2-7, 2-8)

Een flinke zege van Roomburg waarmee de Leidenaren de ploeg uit Delft passeren op de ranglijst. De grote man aan de zijde van Roomburg was Jarmo van der Velden met 4 doelpunten.

Roomburg-aanvoerder Pepijn Mattie: ”Na de doelpunten van Boudewijn en Jarmo ben ik de telling even kwijtgeraakt. Wij speelden vandaag met ons hart en met ons hoofd en dat pakte heel goed uit.”

DSHC-trainer Menno Lievers zag vooral een geflatteerde uitslag, maar vond de uitslag wel terecht: ”Het wedstrijdverloop was iets minder beschamend dan de uitslag. Binnen twee minuten stonden we met 1-0 achter door een persoonlijke fout achterin. Vervolgens benut Roomburg iedere kans die wij ze door slecht verdedigen gaven en scoren wij geen enkele van de kansen die wij kregen. Dat was niet alleen pech; Roomburg was gretiger, fanatieker en feller in de duels. 5-0 ruststand. In het derde kwart kregen Delftsche studenten meer ruimte om te hockeyen en werd het snel 5-2. De hoop op een spannend laatste kwart werd meteen de grond ingeboord door een snel gegeven corner. Het zat niet mee: het zat tegen, en het was vooral onze eigen schuld.”

Forescate H1 – Zoetermeer H1 1-2
(0-1 van Dillen, 1-1 Knoester, 1-2 Filippo)

Het natte weer zorgde voor een duel waarin de spanning in de staart zat. Het veld in Voorschoten speelde stroef en beide ploegen vonden slechts eenmaal het net. Een gelijkspel leek het logische gevolg van de wedstrijd, maar een uitspeelcorner voor Zoetermeer leverde toch nog een winnende treffer op. Taco Filippo zorgde voor drie punten voor Zoetermeer:

Zoetermeer-trainer Rutger den Hartog, in het verleden werkzaam bij Forescate: ”Door het volgelopen veld konden wij niet ons eigen tempo spelen en at leverde een draak van een wedstrijd op. Op dat soort momenten moet je slim zijn en dat hebben we behoorlijk gedaan. Over de gehele wedstrijd gezien was de uitslag misschien wat gelukkig.”

Forescate-trainer Robbert-Paul Aalbregt baalde na afloop van de laatste corner: ”We speelden goed en georganiseerd tegen Zoetermeer en verliezen uiteindelijk door een onterechte strafcorner in de laatste minuut en die gaan er altijd in.”

HUDITO H1 – Schiedam H1 0-1

Duur puntverlies voor Hudito tegen koploper Schiedam. De ploeg uit Delft had de bezoekers op een punt kunnen naderen bij een overwinning, maar verloor met het kleinst mogelijke verschil. Door de nederlaag staat Hudito nu op de vierde plaats.

Rijswijk H1 – Ommoord H1 5-2
(1-0 Gunst, 1-1, 2-1 Nieuwenhuizen, 2-2 , 3-2 de Haan, 4-2 Gunst 5-2 de Haan)

Het duel in Rijswijk tegen Ommoord begon stroef, want beide ploegen kwamen niet tot scoren. Dat veranderde na rust, want Rijswijk wist snel te scoren via Sander Gunst. Dat was het startschot voor een doelpuntrijke tweede helft. De bezoekers kwamen op gelijk hoogte, maar een strafcorner van Joost Nieuwenhuizen zette Rijswijk weer op voorsprong. Het werd een stuivertje wisselen, want Ommoord kwam wederom op gelijke hoogte. Een spannende slotfase bleef vervolgens uit, omdat Rijswijk in 7 minuten drie doelpunten wist te maken. Thomas de Haan was tweemaal trefzeker en ook Sander Gunst, maakte zijn tweede van de middag.

Rijswijk-trainer Joost van Nes: ”Het was echt hondenweer, maar hier hadden beide teams last van. Ondanks een slechte start waren wij wel de betere partij. In de tweede helft speelden beide teams goed in de organisatie, maar wisten wij een onnodig gelijkspel te voorkomen. Ik ben blij met het publiek dat ons, ondanks het slechte weer, toch weer het geholpen een overwinning over de streep te trekken.”