Spanning in Eerste klasse D neemt toe

De ogen in de Eerste klasse D waren vooraf vooral gericht op de derby tussen DSHC en Zoetermeer en de wedstrijd tussen koploper Schiedam en nummer twee Rijswijk

DSHC H1 – Zoetermeer H1 4-3
(1-0 van Brekel, 1-1 van Rossum, 2-1 Smit, 2-2 Bosman, 3-2 Verhaar, 3-3 Bosman, 4-3 Sijpensteijn)

Voor de tweede week op rij zag Zoetermeer-trainer Rutger den Hartog zijn ploeg punten verliezen: ”We gaven drie goals veel te makkelijk weg. Steeds bij momenten lijken we de concentratie te verliezen. Vandaag hebben we hard gewerkt om terug te komen. Maar de balans in zulke wedstrijden is te dun, vandaag viel het weer de verkeerde kant op.”

DSHC-trainer Menno Lievers was, na de nederlaag van vorige week tegen de hekkensluiter, juist tevreden: ”Na de nederlaag vorige week tegen Etten-Leur ben ik boos geworden over de vrijblijvende houding waarmee mijn team hockeyde. De spelers hebben goed begrepen wat ik bedoelde en zondag sportieve revanche op zichzelf genomen. Ze waren veel feller in de duels; ik zag echt de wil tot winnen en ze speelden in dienst van het elftal. We kregen een steuntje in de rug door een snel eerste doelpunt. Zoetermeer was een taaie tegenstander, zoals aan de hand van de stand op de ranglijst mocht worden verwacht, maar mede door twee fraai uitgespeelde doelpunten hebben Delftsche Studenten terecht gewonnen.”

Forescate H1 – Pollux H1 1-1
(1-0 Otto, 1-1)

In een weinig enerverend duel kwam Forescate snel op voorsprong. Na 6 minuten opende Rens Otto de score. Die stand bleef ruim een uur op het scorebord staan, maar weer ging het mis in de eindfase. Twee minuten voor tijd maakte Pollux de gelijkmaker.

Forescate-trainer Robbert Paul Aalbrecht: ”’Heren 1 speelde niet scherp genoeg om de wedstrijd naar zich toe te trekken.”

HUDITO H1 – Etten-Leur H1 2-1
(1-0 Engbers, 2-0 van Leeuwe, 2-1)

Een moeizame overwinning van Hudito op hekkensluiter Etten-Leur. Hudto-trainer Jan Willem Verschuur: ”De eerste drie kwarten waren van onze kant nog redelijk, maar het vierde kwart was erg matig.”

Ommoord H1 – Roomburg H1 2-2

Na drie zeges speelde Roomburg afgelopen weekend gelijk tegen de heren van Ommoord.

Schiedam H1 – Rijswijk H1 1-2
(1-0 Nieuwenhuis, 1-1, 2-1 Caminada)

De topper in de Eerste klasse D is gewonnen door de mannen van Rijswijk. Daarmee is de ploeg van Joost van Nes de koploper top 1 punt genaderd. Dat gebeurde zonder de geblesseerde aanvoerder Laurens Boone: ”Na het gelijk spel tegen Pollux, mochten we nu aantreden tegen de koploper Schiedam. Op voorhand was dit voor ons een 6 punten duel, aanhaken voor de bovenste plekken of afhaken. Zo begonnen wij scherp aan de wedstrijd, en waren wij iets verrast van de druk die Schiedam wilde zetten op onze verdediging. Gelukkig hockeyede wij gemakkelijk onder de druk uit en krijgen wij de eerste kansjes van de wedstrijd. Verdient komen wij dan ook op de 1-0 door Joost Nieuwenhuis. Vervolgens verslappen wij en komt Schiedam beter in de wedstrijd en scoren zei dan ook verdient de gelijkmaker. 1-1 rust stand. In de tweede helft zien we een getergd Rijswijk dat de wil heeft om de 3 punten te pakken. Uiteindelijk maken we dan ook verdient de 2-1 door een kanonskogel van Hidde Caminada! Terechte overwinning van Rijswijk, zeker op basis van de tweede helft. Die erg goed was vanaf onze kant.”

Foto: Aldo van der Meulen