Sterk optreden hekkensluiter tegen koploper, derby in Oegstgeest

Een derby in het rechterrijtje tussen Leiden en Alecto in poule A. In poule B stonden er voor Ring Pass een uitwedstrijd tegen de koploper op het programma en Cartouche ging op bezoek bij concurrent Union.

Poule A

Leiden D1 – Alecto D1 4-1
(1-0 Thibaut, 2-0 Thibaut, 2-1 A, 3-1 van de Geest, 4-1 de Boer)

Een snelle openingstreffer voor de thuisploeg van Rosemarijn Thibaut. Diezelfde Thibaut verdubbelde voor rust nog de score. Na rust herstelde Alecto zich en dat resulteerde in de aansluitingstreffer. Vervolgens had Alecto via een strafbal de kans om op gelijke hoogte te komen, maar kon de Leidse keepster haar team op voorsprong houden. Dat was het kantelpunt in de wedstrijd, want daarna liep Leiden uit naar 4-1.

Leiden-trainer Robbert van de Peppel: ”In de eerste twee kwarten waren wij beter. Na rust was Alecto beter, maar gelukkig pakte onze keepster een strafbal. Na de 3-1 was de wedstrijd gespeeld.”

Alecto-aanvoerder Karlijn Koster: ”De eerste helft was niet goed van onze kant. Na rust pakten wij het goed op hadden de controle. Helaas werd onze strafbal gestopt en vervolgens kwam Leiden op 2 ongelukkige manieren op 3-1 en 4-1. Dat had zeker niet gehoeven.”

Poule B

Schaerweijde D1 – Ring Pass Delft D1 1-1
(0-1 Jansen, 1-1)

Na een stroeve start speelde Ring Pass een goede eerste helft tegen de koploper. In de tweede helft ,maakte Meike Jansen de openingstreffer. Die stand bleef op het scorebord staan tot het laatste kwart, waarna de thuisploeg de eindstand noteerde.

Ring Pass-trainer Sjoerd Woelders: ”De start was lastig, maar naarmate de wedstrijd vorderde kregen we steeds meer grip en kansen. In de eerste helft hebben we zelf best veel gecreëerd en gaven we maar twee kansen weg. De tweede helft begonnen we heel goed, daar hebben we normaal moeite mee, en creëerde we weer best wat kansen. In het laatste kwart was het meer overleven en viel de gelijkmaker. Al met al hebben we drie kwarten goed gespeeld en dat is echt een verbetering ten opzichte van de andere wedstrijden.”

Union D1 – Cartouche D1 0-1
(0-1 Otten)

Een minimale zege voor de dames van Cartouche tegen concurrent Union, Cartouche-coach Jasper Kokx: ”We startten erg sterk, maar zwakten iets af richting de rust. Daarna pakten we het gelukkig weer goed op en creëerden we genoeg kansen om een doelpunt te maken. Blij met dat we het daarna over de streep weten te trekken.”