Succes voor HGC en KZ in speelronde 5

Op voorhand stonden er twee lastige tegenstanders op het programma voor HGC en Klein Zwitserland. De Gazellen gingen op bezoek bij Amsterdam, de Steenbokken kregen bezoek van een andere ploeg uit  het Amsterdamse Bos.

Amsterdam H1 – HGC H1 2-4
(0-1 Johnston, 0-2 Johnston, 0-3 Forsyth, 1-3, 1-4 Tenaka, 2-4)

HGC deelde in het tweede kwart twee tikken uit. Twee keer was het  de Canadese Gordon Johnston die een strafcorner raak pushte. Na rust kwamen de bezoekers zelfs op een comfortabele 0-3 voorsprong door een treffer van Alan Forsyth. De laatste tien minuten waren leuk voor het publiek, want er werd nog drie maal gescoord. De treffer van HGC kwam van de stick van Kenta Tanaka, waardoor HGC de wedstrijd met 2-4 won. De ploeg van Paul van Ass staat nu op de derde plaats met tien punten uit vijf duels.

Paul van Ass: ”Amsterdam is een sterke tegenstander. Wij hadden de betere strafcorner en dat was vandaag het grote verschil.”

Klein Zwitserland H1- Pinoké H1 3-1
(0-1, 1-1 Brand, 2-1 Käppeler, 3-1 Papa)

Een knappe zege voor Klein Zwitserland tegen het goed draaiende Pinoké. Die ploeg had in vier wedstrijden al 21 keer gescoord, dus de ploeg uit Den Haag was gewaarschuwd. Toch kwamen de bezoekers op voorsprong in het tweede kwart, maar vlak voor rust maakte Tim Brand (na een schitterende solo) de gelijkmaker. Na rust kwam KZ op voorsprong na een strafcorner van Aki Käppeler en snel daarna werd ook de 3-1 gemaakt. Camil Papa mocht de bal binnentikken. De rest van het duel was een genot om naar te kijken met kansen aan beide kanten. Doelpunten vielen er niet meer, waardoor Klein Zwitserland de punten behield.

De ploeg van Omar Schlingemann staat op een keurige zesde plaats met 9 punten uit vijf duels. ”We speelden er goed. Het was natuurlijk een spannend duel, maar ik vond dat wij grote delen van de wedstrijd de controle hadden. We verdedigden erg sterk wat de de basis was van deze overwinning.”