Tweede klasse (D): Groen-Geel en Forescate doen goede zaken

Er stond slechts één derby op het programma in de Tweede klasse. Hekkensluiter Kieviten ging op bezoek bij Roomburg. Groen-Geel, Forescate en Ypenburg ging op pad.

Dopie D1 – Groen-Geel D1 1-2
(1-0, 1-1 Dekker, 1-2 Koot)

Groen-Geel gaat nog steeds aan kop, maar had moeite met nummer 10 Dopie. Coach Maurits Eikenhout: ”In de eerste vijf minuten leek het een makkelijke middag te worden, maar bij een counter stonden we even niet op te letten en viel de 1-0. Tegen een stug verdedigend Dopie op een semi veld wordt het dan lastig hockeyen. We hadden niet de vorm om het verschil in kwaliteit om te zetten in meer doelpunten, maar gelukkig wel voldoende geduld om uiteindelijk langszij te komen. Natuurlijk willen we zo’n wedstrijd veel scoren, maar soms moet je ook simpelweg genoegen nemen met een kleine overwinning.”

Pelikaan D1 – Forescate D1 1-2
(1-0, 1-1 Raap, 1-2 Morsch)

Forescate houdt de aansluiting met de bovenste ploegen na een zege op Pelikaan. Forescate-coach Daniel Hulkenberg: We stonden bij rust nog 0-0, maar hadden onszelf al moeten belonen. Vervolgens kwamen bij vlak na rust 1-0 achter. Aan het einde van het derde kwart scoorden wij uit de omschakeling de 1-1. In het laatste kwart scoorden wij de winnende. Al met al een zware wedstrijd met strijd aan beide kanten. Ik ben tevreden over de werklust van mijn ploeg.”

 

Rapid D1 – Ypenburg D1 4-2

Roomburg D1 – Kieviten D1 3-1

(0-1 Luijken, 1-1 Bosboom, 2-1 Kluitman, 3-1 Kluitman)

Roomburg heeft de derby tegen Kieviten gewonnen en schuift op naar plaats acht. Kieviten-trainer Daan van der Graaf: ”De eerste twee kwarten waren voor ons, waarin we veel hebben gecreëerd en ook de verdiende 0-1 maken. Jammer genoeg konden we niet lang van die voorsprong genieten en gaven we kinderlijk eenvoudig de 1-1 weg. Daarna ging de koppies wat hangen, maar overall was het een goede eerste helft. In de tweede helft vergaten we onszelf te belonen en scoorde Roomburg een aantal discutabele doelpunten. De laatste wedstrijd van het seizoen zijn we eindelijk compleet en verwacht ik dat we de eerste drie punten van het seizoen pakken.”

Roomburg-trainer Arthur Pinckaers: ”Het was een rommelig begin, nadat wij de zelf de 0-1 achter onze keepster frommelde. Daarna kregen we de overhand doordat het baltempo omhoog ging. De 1-1 was schitterend en nog voor rust stonden we op voorsprong. Na rust heeft de wedstrijd zich vooral op de helft van Kieviten afgespeeld en lieten wij het na om de uitslag hoger doen uit te laten vallen. Al met al een terechte overwinning.”