Tweede klasse (D): Groen-Geel kroont zich tot winterkampioen

In de elfde speelronde mochten Forescate, Groen-Geel, Kieviten en Ypenburg proberen de punten op het eigen veld te houden. Roomburg ging bij die laatste op bezoek.

Forescate D1 – Rapid D1 3-1
(0-1, 1-1 Raap, 2-1 Zonneveld, 3-1 Zonneveld)

Forescate heeft goede zaken gedaan in de laatste speelronde voor de winterstop. De Voorschotense dames wonnen met 3-1 van laagvlieger Rapid, waardoor de ploeg nu op de vierde plaats staat. Met 25 punten uit 11 wedstrijden staan zij slechts twee punten achter koplopers Groen-Geel en Berkel.

Trainer Daniel Hulkenberg: ”Waar het qua uitslag leek alsof het een makkelijke wedstrijd was, was dat het niet op het veld. We hadden het lastig tegen een verdedigend ingesteld team. Als je dan ook in het tweede kwart op achterstand komt weet je dat je aan de bak kunt. Moeite hadden we om de ruimte te vinden en de kansen te benutten. Gelukkig liep de corner in de tweede helft en heeft dat ons als ploeg gered. Dit naast hard werken en doorzetten. Je gaat niet elke week mooi hockey neerzetten dus resultaat is dan belangrijk. Gaan met tevreden gevoel winterstop in!”

Groen-Geel D1 – Pelikaan D1 3-1
(1-0 Kerstens, 2-0 Dekker, 2-1, 3-1 Drabbe)

Groen-Geel sluit de eerste seizoenshelft af als koploper in de Tweede klasse B, met 27 punten uit 11 wedstrijden.

Trainer Maurits Eikenhout: ”Middenmotor Pelikaan is op voorhand een lastige ploeg. Echter had ik toch wat meer tegenstand verwacht, en hoefden we deze middag niet het onderste uit de kan te halen om de winst binnen te slepen. Wellicht geeft dat aan hoe sterk we als team dit seizoen gegroeid zijn. Wel prettig dat we het grootste gedeelte van de wedstrijd alle controle hadden, maar jammer dat we niet een paar goaltjes extra maakten. De 3-1 overwinning was voor ons een lekkere afsluiter van de eerste competitiereeks.”

Kieviten D1 – Dordrecht D1 2-4
(0-1, 1-1 van Pijlen, 2-1 Jansen, 2-2, 2-3, 2-4)

Het is Kieviten niet gelukt om in de laatste wedstrijd van het seizoen de eerste overwinning te boeken. De Wassenaarse ploeg staat met 2 punten onderaan.

Trainer Daan van der Graaf: ”De laatste weken zitten we in een stijgende lijn! Klinkt gek als je de stand zo ziet, maar toch is het zo. Iedereen staat er positief in en zo ook afgelopen zondag tegen Dordrecht. Jammer genoeg kwamen we niet helemaal scherp genoeg het veld op, daar profiteerde Dordrecht van. Vrij eenvoudig haalden en scoorden zij een strafcorner met nog maar 2 minuten gespeeld. Dat betekend dan 2 dingen of je kop laten hangen of nog harder gaan werken met zijn allen, het laatste deden we en al snel hadden we de achterstand omgebogen naar een 2-1 voorsprong. Helaas niet voor lang want Dordrecht scoorde de 2-2 en de 2-3. Wij kregen nog een strafbal en dus de kans op de gelijkmaker, maar helaas redde de keeper van Dordrecht (zoals vele ballen).  We hebben een goede pot gespeeld, een aantal individuele schoonheidsfoutjes er uit, onszelf belonen voor het harde werken en dan komt het de tweede seizoenshelft helemaal goed!”

Ypenburg D1 – Roomburg D1 1-2
(0-1 Pigmans, 1-1, 1-2 Bosboom)

De laatste derby voor de winterstop is gewonnen door Roomburg. Die ploeg staat nu keurig in de middenmoot, met 13 punten. Ypenburg vinden we terug op plaats 11, met 7 punten.

Roomburg-trainer Arthur Pinckaers: ”Een goed begin van de wedstrijd met een aantal goede kansen, Ypenburg was niet gevaarlijk en wij lieten het na om de voorsprong uit te bouwen. Na rust was het van Roomburg kant veel rommeliger doordat er te veel duels werden gespeeld. Hierdoor werd het een ‘ping pong wedstrijd’, dit kwam het niveau niet ten goede. In het begin vierde kwart maakte Ypenburg de 1-1. Na de gelijkmaker zijn we op zoek blijven gaan naar de winnende treffer. Deze werd vlak voor tijd dan ook gemaakt door Britt Bosboom. In mijn ogen een verdiende overwinning.”