Tweede klasse (D): Wederom monsterzege voor Roomburg en een tweede plek voor Kieviten

Weer een superzondag voor de Dames van Roomburg, zij winnen uit met 6 doelpunten. Kieviten stijgt naar een tweede plek na een overwinning op Pollux en Ypenburg heeft het eerste punt binnen.

Dordrecht D1 – Roomburg D1 0-6 (0-1 van Ruiten, 0-2 Littel, 0-3 Littel, 0-4 de Wit, 0-5 Lemmens, 0-6 Gordijn)

In de eerste helft was er eigenlijk nog niet heel veel aan de hand. Er werd 1 keer gescoord door Roomburg en Dordrecht kwam sterk uit de startblokken. In de tweede helft ging het hard en wist Roomburg nog 5 doelpunten te scoren.

Maurits Eikenhout: ,,Dordrecht speelde een sterk eerste kwart. Daarna hebben wij de druk en het tempo wat opgeschroefd. Pas toen kwam het verschil in kwaliteit echt tot uiting. Na rust liep de score razendsnel op.”

Groen-Geel D1 – Dopie D1 2-2 (0-1 Dopie, 1-1 Meurs, 2-1 Meurs, 2-2 Dopie)

Groen-Geel begon met een 0-1 achterstand, maar wist dit goed te maken en kwamen uiteindelijk met 2-1 voor te staan, met doelpunten van Willemijne Meurs. Helaas kwam er in de laatste 5 minuten nog een strafcorner voor Dopie waar zij de 2-2 uit scoorde. Deze zondag helaas voor Groen-Geel geen drie punten. Nu 1 week rust en dan staat de Pelikaan op het programma.

Pelikaan D1 – Forescate D1 0-0

Geen doelpunten in de wedstrijd tussen Pelikaan en Forescate. Hiermee weten beide teams wel 1 punt te pakken, maar het was een lastige wedstrijd voor de Dames uit Voorschoten.

Daniel Hulkenberg: ,,Vandaag was het een lastige wedstrijd. Het positieve is dat we de 0 hebben kunnen houden achterin. Aanvallend waren we als team te slordig. Veel ballen stuiterde van de stick af en we konden geen duels winnen.”

Pollux D1 – Kieviten D1 1-3 (0-1 Harkink, 1-1 Pollux, 1-2 L. van Wissen, 1-3 Harkink)

Kieviten heeft gister bij Pollux goede zaken verricht. Door deze overwinning komt Kieviten op de tweede plek te staan in de poule. Het was een zakelijke, maar goede wedstrijd waar Kieviten drie keer wist te scoren.

Daan van der Graaf: ,,Alles leek te kloppen vandaag! Na de voorbespreking hadden we niks anders voor ogen dan de 3 punten mee naar Wassenaar te nemen. Pollux is altijd een gewaagde tegenstander, het zou dan ook niet zomaar weggegeven worden. We hebben een erg saaie wedstrijd gespeeld, zeker de eerste 3 kwarten, beide ploegen waren erg afwachtend. Uiteindelijk hebben we het volwassen uitgespeeld en onze kansen afgewacht en effectief afgerond. Ook zijn we een paar keer goed weggekomen, bij Pollux wilde de bal er simpelweg niet in! Mede door goed verdedigend en keeperswerk en de pech die Pollux had. Soms moet je ook mazzel hebben! Maar misschien doe ik de meiden wel te kort als ik het mazzel noem!”

Ypenburg D1 – IJssel D1 1-1 (1-0 de Rover, 1-1 IJssel)

Het eerste punt voor Ypenburg is eindelijk binnen na de wedstrijd tegen de Dames van IJssel. Het bleef lang 0-0 in Ypenburg, maar in het derde kwart wist Ypenburg de score te openen. Helaas wisten ze dit niet vast te houden en scoorde IJssel ook de 1-1, dit werd uiteindelijk ook de eindstand.

Dion Horrocks: ,,Vandaag hebben wij een goede wedstrijd neergezet! Een goede start, felheid en gretigheid bij de meiden zorgde voor een eerste helft met veel goede acties en aanvallen. Toch gingen we met 0-0 de rust in.
Het 3e kwart pakten we ons spel weer verder op, maar met nóg meer pit. We beloonden onszelf met een strafcorner, waaruit Manouk de 1-0 maakte. Helaas kregen wij dit kwart ook een doelpunt tegen. Dit creëerde even wat chaos bij ons, maar gelukkig herpakten we onszelf het 4e kwart. Wij zijn blij met ons eerste punt in de competitie!”

Foto: Daan van der Graaf