Tweede klasse (H): Belangrijke zeges voor Pijnacker en Noordwijk

Een kraker onderin voor de mannen van Noordwijk in poule A. In poule B speelden Westland, Pijnacker en Groen-Geel een uitwedstrijd. HDS mocht de laatste wedstrijd voor de winterstop op eigen veld afwerken.

Poule A

Haarlem H1 – Noordwijk H1 2-4
(0-1 Broers, 1-1, 1-2 van Steen, 1-3 Broers, 1-4 van Steen, 2-4)

Een belangrijke zege voor Noordwijk onderin de Tweede klasse A. Noordwijk gaat met 11 punten uit evenveel wedstrijden de winterstop in, met vier punten voorsprong op nummer 11 Haarlem.

Noordwijk-trainer Michiel Verhaag: ”Na mindere resultaten de afgelopen weken, waren we erg gemotiveerd om in de onderlinge wedstrijd met concurrent Haarlem de rug te rechten. Met een smalle selectie kwamen we voor de dag, maar desondanks hadden we vanaf het eerste moment controle over de wedstrijd en boekten we een verdiende overwinning. In de afgelopen 2 uitwedstrijden gaven we in het laatste kwart een voorsprong uit handen, hier hebben we van geleerd en gelukkig wisten we tegen Haarlem uit te lopen naar een ruime 1-4 voorsprong. Een minuut voor tijd wist Haarlem de 2-4 nog te maken, maar de overwinning was toen al binnen. Erg fijn om met een belangrijke overwinning de winterstop in te gaan.”

Poule B

Barendrecht H1 – Westland H1 4-3
(1-0, 2-0, 3-0, 3-1 van der Hout, 4-1, 4-2 Dekker, 4-3 Dekker)

Westland gaat, ondanks een nederlaag, keurig als middenmoter de winterstop in. De ploeg haalde 15 punten uit elf duels en staat op de zevende plaats.

Westland-trainer Mathieu de Jong: ”Het was duidelijk geen goede wedstrijd van onze kant, lieten Barendrecht teveel hockeyen waardoor wij zelf weinig konden creëren. Tweede helft was beter en hebben in de laatste fase van de wedstrijd nog een beetje spanning terug kunnen brengen in de wedstrijd. De eerste seizoenshelft is voorbij en wij kunnen met een opgeheven hoofd terugkijken op een leerzame en leuke periode. Ook wij willen de invallers vanuit JA1 erg bedankt voor hun bijdrage! Wij hebben een hoop blessures gehad en wij hopen dat iedereen weer fris kan beginnen aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft!”

Dordrecht H1 – Pijnacker H1 2-3
(0-1 de Kok, 0-2 Lesschen, 1-2, 1-3 Lesschen, 2-3)

Een nipte overwinning houdt Pijnacker in het sport van koploper Goirle, dat verloor van Derby. Pijnacker staat op de tweede plaats, op één punt achterstand.

Pijnacker-speler Folkert Kalper: ”Het was een lastige wedstrijd maar we hebben de drie punten en daar gaat het om. Uit bij Dordrecht hebben we het al een aantal seizoenen moeilijk. Het is meer vecht hockey terwijl wij graag proberen goed verzorgd te spelen. Desondanks zijn we de lachende derde want Goirle heeft verloren wat op ons 1 punt brengt. Al met al een hele mooie afsluiting van de eerste seizoenshelft!”

HDS H1 – Shot H1 4-2
(0-1 Broekman, 1-1, 2-1 Coppelmans, 3-1 Zwiep, 3-2, 4-2 Kester)

De laatste wedstijd voor de winterstop van HDS werd gewonnen. Shot kwam op voorsprong uit een strafbal die raak gepusht werd. 0-1. Pepijn Broekman maakte de 1-1 uit een rebound van een strafcorner. Na de rust kwam HDS in het spel en creëerde veel kansen. Via een strafcorner van Gijs Coppelmans werd de stand naar 2-1 gebracht. Niet veel later wist David Zwiep het net te vinden waardoor de tussenstand 3-1 bedroeg. Shot kwam terug tot 3-2 vanuit een rake strafcorner. In de laatste minuten besloot Shot hun doelman in te wisselen voor een speler om meer druk te geven op HDS. Echter, wist Jurrien Kester te scoren waardoor de eindstand op 4-2 uitkwam. Daarmee staat HDS nu op de vierde plaats met 20 punten.

Assistent Jim van Vianen: ”Ondanks dat we soms slordig waren in de basis worden we wel elke week beter. We moeten proberen om deze lijn na de winter door te zetten. Het is tof om te zien dat de jongens goede stappen hebben gemaakt in de eerste helft van het seizoen. Op naar de tweede.”

Drunen H1 – Groen-Geel H1 2-3