Tweede klasse (H): Belangrijke zeges in poule B

Noordwijk kreeg de ongeslagen koploper op bezoek in poule A. In poule B was het Groen-Geel dat de koploper op bezoek kreeg.

Poule A

Noordwijk H1 – Spandersbosch H1 0-5

Een terechte nederlaag, Spandersbosch was gisteren een niveautje te hoog voor ons. Pas in de tweede helft lukte het ons om wat meer om op hun helft te hockeyen, en hadden we via 6 strafcorners nog de mogelijkheid om een goal te maken, maar helaas zat dit er niet in.

We troffen deze tegenstander op een verkeerd moment. Door teleurstellende en soms ook onverdiende nederlagen de afgelopen weken zitten wij momenteel niet in onze beste periode, terwijl Spandersbosch dit seizoen nog ongeslagen koploper is. Ook fysiek zijn we toe aan de winterstop, zo spelen veel van onze spelers op zaterdag ook nog een wedstrijd met JA1 en begint dat zijn tol te eisen.

Poule B

Groen-Geel H1 – Goirle H1 2-3

Pelikaan H1 – HDS H1 2-5

(0-1 Pabbruwee, 0-2 Broekman, 0-3 Zwiep, 0-4 Zwiep, 1-4, 2-4, 2-5 Mientjes)

De stand werd geopend vlak voor de rust door Rick Pabbruwee via een mooie backhand. Na de rust werd de 0-2 gemaakt door Pepijn Broekman. HDS liet de bal goed rond gaan wat er voor zorgde dat Pelikaan onder druk kwam te staan. Via David Zwiep werd de tussenstand 0-3. Binnen een minuut wist hij weer het goal te vinden wat resulteerde in een 0-4. In het laatste kwart wist Pelikaan twee strafcorners te scoren. Het slotakkoord was voor Lars Mientjes.

Assistent Jim van Vianen: ”We hebben met vlagen goed gespeeld. De bal ging van stick naar stick wat ervoor zorgde dat we veel kansen kregen. Het is belangrijk om dit vast te houden bij volgende wedstrijden.”

Pijnacker H1 – DES H1 9-0

(1-0 Soetebroek, 2-0 Lindeman, 3-0 Soetebroek, 4-0 van den Broek, 5-0 de Kievit, 6-0 de Kok, 7-0 Ockers, 8-0 de Kok, 9-0 Smit)

Een monsterscore voor Pijnacker, dat in het spoor blijft van koploper Goirle. Pijnacker-speler Michiel Ockers: “We hebben laten zien dat we het spel kunnen maken zelfs al graaft de tegenstander zich ver achter de middellijn in. Ondanks dat DES dankzij een paar onoplettende momenten aan onze zijde toch een aantal keer onze cirkel wist te bereiken, zorgt de score en het spelverloop voor vertrouwen en een hoop lachende gezichten. Beide zijn hard nodig in de race om het kampioenschap die nog lang niet gelopen is.”

Westland H1 – Dordrecht H1 4-1
(1-0 van de Beek, 2-0 van de Beek, 3-0 van de Beek, 3-1, 4-1 Lelieveld)

Westland heeft zichzelf de top-5 ingespeeld na een ruime zege op Dordrecht. Trainer Mathieu de Jong: ”Wij begonnen erg sterk aan de wedstrijd en hebben de volledige eerste helft gedomineerd, dit resulteerde in een rustgevende 3-0 voorsprong. Waar wij de afgelopen wedstrijden in onze betere fases niet makkelijk tot scoren kwamen was het vandaag weer als vanouds! Enorm belangrijke overwinning op een directe concurrent, dit hadden we wel even nodig na een mindere periode!”